Victor Ponta a declarat duminică seara care este singurul scenariu ce ar permite o eventuală alianță între Pro România și ALDE. Într-o perioadă în care se fac fel și fel de calcule referitoare la alianțele care vor aborda alegerile prezidențiale cu scopul de a-l înfrânge pe Klaus Iohannis, fostul prim-ministru al României nu exclude o colaborare cu actualul partid de guvernământ.

Nu știu dacă ALDE iese de la guvernare, nu am apucat să vorbesc. Pot sa mă aliez cu cei de la ALDE, dar nu pot să mă aliez cu cei de la ALDE cât ei sunt la guvernare și eu, Pro Romania, în Opoziție. Că nu înțelege nimeni nimic. Zice «Băi, voi sunteți nebuni? Cum adică!?» Ne-ați întreba dacă suntem normali la cap. Deci nu merge.

Dacă ALDE iese de la guvernare peste o zi – nu!, peste o oră – pot să vorbesc cu ei și să facem un grup mai mare. Dar care-i alternativa, că USR nu vrea să guverneze. I-a învățat cineva să nu fie fraieri, doar să critice, că de făcut au fost la guvernare în 2016 și au făcut PSD de 46% de buni ce ați fost, să stea să dea din gura că e ușor și nu trebuie să facă”, a spus Ponta.