Ponta, în prima ședință de Guvern: " A fost un an de guvernare foarte bun. Principalul adversar al României se pregătește și își strânge bagajele"

Ponta, în prima ședință de Guvern: " A fost un an de guvernare foarte bun. Principalul adversar al României se pregătește și își strânge bagajele"

În prima ședință de guvern din 2014, premierul Victor Ponta a afirmat că anul 2013 a reprezentat un an de guvernare foarte bun. Prim-ministrul l-a atacat și pe președintele Băsescu, spunând că probabil, șeful statului va bloca în continuare guvernul.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor. Anul 2013 a fost un an foarte bun. Nici măcar propaganda nu reuşeşte să strice aceste lucruri. Avem una din cele mai mari creşteri din UE. Nu neapărat din dorinţa noastră, dar cu sprijinul domnului Voinea avem unul din cele mai mici deficite bugetare din UE. Avem în mod sigur, prin munca dumneavoastră, a tuturor - eu îl felicit de obicei pe domnul Teodorovici, dar ştiu bine că e vorba şi de ministrul Dezvoltării Regionale, de Mediu, de Transporturi, de Muncă, de Educaţie, de toţi ceilalţi -, avem în mod sigur cea mai mare creştere din Europa a ritmului de absorbţie a fondurilor europene. Am încheiat cu peste 30% şi felicitări miniştrilor, dar să le mulţumiţi şefilor de Autorităţi, de organisme intermediare şi în 2014 să ţinem acelaşi ritm", a spus premierul în ședința de guvern de azi.  Victor Ponta l-a atacat voalat și pe președintele Băsescu, despre care a spus că, până la finalul mandatului va continua să blocheze proiecte importante. "Vreau în 2014 să guvernăm şi mai bine decât în 2013. Aveţi deja mai multă experienţă, aveţi tot ceea ce trebuie pentru ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Şi avem şi vestea bună că principalul adversar al Guvernului şi al României se pregăteşte şi strânge bagajele. (...) Vestea proastă e că va mai bloca destule lucruri, proiecte importante", a mai spus premierul.