Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta: „Dl Antonescu nu vrea să fie președinte-jucător”
Victor Ponta: „Dl Antonescu nu vrea să fie președinte-jucător”

Victor Ponta: „Dl Antonescu nu vrea să fie președinte-jucător”

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la B1TV, că pentru un timp modelul președintelui-jucător nu mai va funcționa în România.

Președintele PSD nu regretă discursul temperat pe care l-a ținut la învestitura actualului guvern și spune că l-ar ține din nou. "Acel discurs doar pentru cei mai puțin atenți a fost o surpriză", a declarat Ponta la emisiunea "Ultimul cuvânt", reamintind că și la audierile organizate la Bruxelles, pe fondul protestelor din ianuarie din România, a avut un discurs ponderat. Ponta a definit această modificare a strategiei sale drept o "schimbare fundamentală, dar conștientă și dorită".
Întrebat cum se împacă această rebranduire a sa cu discursul în continuare agresiv al partenerului său de alianță, Crin Antonescu, Ponta a subiniat că este vorba despre o împărțire a rolurilor, pentru că Antonescu e candidatul USL la președinția României, în timp ce el este potențialul prim-ministru.
Acesta nu anticipează însă vreun conflict generat de aceste diferențe de registru. "Dl Antonescu nu vrea să fie un președinte-jucător", a spus Ponta, precizând că nu vorbește în numele liderului PNL, dar că nu crede că acesta ar avea asemenea aspirații. "Modelul președintelui-jucător nu va mai funcționa un timp după dl Băsescu", a apreciat el.
Citiţi şi:

  • Ponta: Voi demisiona din Parlament dacă Roberta Anastase va rămâne președinte la Cameră