Ponta, chemat de Antonescu la luptă cu Barroso

Ponta, chemat de Antonescu la luptă cu Barroso

Preşedintele PNL i-a reproşat din nou colegului său din USL că nu reacţionează la cerinţele oficialilor de la Bruxelles. Antonescu a spus că România are doi guvernatori: unul pus de Barroso, Traian Băsescu, precum şi pe Barroso personal.

"Trebuie să aducem garanţia că noi conducem România", ar fi spus Crin Antonescu, potrivit site-ului ziare.com. El a criticat-o şi pe Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, care a cerut mai multă transparenţă la selectarea viitorilor şefi ai parchetului general şi DNA. "Eu cred că ministrul Justiţiei este sub nişte presiuni, dar în momentul în care doamna Day trimite un document public în care îi reproşează nu ştiu ce în calitate de ministru al Justiţiei din România cred că nici aşa nu este bine (...) Nu doresc să tulbur apele, dar înţelegerea noastră cu toţi aceşti birocraţi de la Bruxelles care duc de râpă Europa...Iată că această presiune face efecte şi primul-ministru cel dintâi trebuie să acţioneze", a declarat preşedintele PNL.  El nu l-a iertat nici pe preşedintele Comisiei Europene, căruia i-a reproşat din nou că l-a susţinut pe Traian Băsescu. "Ideea că avem doi guvernatori în România - unul pus de domnul Barroso şi domnul Barroso însuşi - e de nesuportat. Şi atunci când auzi că Barroso a sprijinit România... Dar această idee nu e vina domnului Barroso, vine dintr-un comportament al lui Băsescu, că de aceea e atât de iubit. 'Vreţi tratat fiscal?' - toţi au negociat ceva, noi am zis 'hai!'. 'Uniune bancară?' 'Gata!'. 'Decine doamna Reding cine să fie aici procuror general?' - 'Gata!'. Noi trebuie aici să câştigam alegerile şi de aia ne luptăm pentru a duce România măcar pentru patru ani într-o direcţie.Dar pentru asta trebuie să avem ţinte, ce cuvânt avem de spus în politica energetică a României, între altele, nu să mergem acolo şi să ne tragă de urechi, mai nou şi doamna Day. Ponta a înţeles, dar el e într-o poziţie delicată. Până la un punct bine face", a mai declarat Crin Antonescu, citat de ziare.com.

  • Se adânceşte prăpastia dintre Antonescu şi Ponta? Crin: "Am rezerve faţă de serviciile de informaţii". Victor este mulţumit de şefii SRI şi SIE
  • Crin Antonescu: "Probabilitatea ca doamna Kovesi să devină şefă la DNA este foarte mare"
  • Blaga: Dacă ar fi bărbat, Ponta ar trebui să plece de la guvernare
  • "Greii" USL vor să candideze în Capitală. Cei ai PDL aleg provincia
  • Raport IPP: Crin Antonescu şi Viorel Hrebenciuc, lideri în topul ABSENŢELOR din Parlament
  • Pentru Crin Antonescu, Antenele sunt mai importante decât PNL
  • Antonescu poate rata Senatul