„Astăzi şi mâine nu se uită nimeni la Campionatul European de fotbal, de luni încolo, dacă totul este bine, avem timp şi de alte lucruri”, a spus Ponta prefecţilor, într-o videoconferinţă cu prefecţii, organizată astăzi.
Şeful Guvernului a mai prefecţilor să asigure o „mobilizare totală” pentru alegeri corecte şi cu cât mai puţin incidente posibil şi să dispună măsuri împotriva persoanelor care continuă campania electorală la sfârşitul acestei săptămâni, în pofida prevederilor legale.
Premierul Ponta a anunţat că a fost informat despre incidente „extrem de grave” din Dâmboviţa, unde ar fi fost devastate sedii de partid şi incendiate case de candidaţi, şi a cerut inclusiv poliţiei să dispună măsuri,ministrul de Interne spunându-i însă că problemele au fost familiale şi nu electorale
Pe de altă parte, ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a spus, în cadrul videoconferinţei că „parte” din problemele înregistrate în Dâmboviţa nu au avut conotaţie electorală, ci au reprezentat o dispută de familie asupra unui teren.
„Parte din incidentele la care aţi făcut referire nu au conotaţie electorală, a aprins casa un văr la un unchi, se ceartă pe un teren, nu e unul pesedist şi unul pedelist sau invers. Deci, nu tot ce se întâmplă este legat de fenomenul electoral, dar în acelaşi timp sunt anchete peste tot, avem primii arestaţi legat de mită electorală din istoria noastră postdecembristă", a spus Rus.
Un incendiu puternic a cuprins, vineri seară, locuinţa primarului Simion Eftimie din comuna Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa. La faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri şi de paramedici, potrivit mediafax.ro.