"Azi se publică raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Este un raport care reliefează părţi bune, părţi mai puţin bune din ultimii cinci ani şi vă rog pe toţi membrii Guvernului să demontaţi minciunile şi propaganda celor care vor vorbi că în raport sunt numai ultimele trei săptămâni din viaţa României. 4 ani, 11 luni şi o săptămână în fruntea României a fost domnul preşedinte suspendat Băsescu. De două săptămâni nu mai e domnul Băsescu şi tot ce e rău şi din 2008 şi din 2009 şi din 2010 şi din 2011 propaganda lor va spune că e din cauza noastră. Vă rog pe toţi să demontaţi această propagandă fascistă, că numai fasciştii şi comuniştii rescriau istoria de fiecare dată şi să explicaţi foarte clar că ceea ce e bun trebuie continuat, ceea ce s-a constatat că a fost greşit trebuie îndreptat", le-a transmis Victor Ponta miniştrilor săi, în şedinţa de guvern.
Premierul a mai comunicat miniştrilor săi ca în perioada imediat următoare să se concentreze pe tot ceea ce înseamnă reforma în justiţie, şi nu doar combaterea corupţiei.
"Obligaţia noastră ca şi oameni politici e să ne ocupăm de tot ce înseamnă justiţie, adică şi de procese de crime, omoruri, violuri şi tâlhării pe care eu le consider la fel de grave şi pe cele de corupţie.(…) Trebuie să mergem mai departe pe o reformă a întregii justiţii, ţinând cont, evident, şi îndreptând ceea ce Comisia Europeană a considerat că nu funcţionează în aceşti cinci ani în zona de combatere a corupţiei", a mai declarat Victor Ponta.
Dosarul în care este cercetat medicul Brădişteanu pentru favorizarea infractorului, comparat cu dosarele ordonate de Stalin
Făcând referire la audierea de către DNA a managerul Spitalului Floreasca,Radu Macovei, Victor Ponta a declarat că există medici audiaţi doar "pentru faptul că sunt medici şi salvează vieţi".
"A mai fost un proces al medicilor. În 1952, Stalin i-a anchetat pe medici. Din fericire, a murit la timp şi au fost eliberaţi. Domnule ministru, vă rog să transmiteţi medicilor excepţionali, de domnul Macovei ştiu că a salvat viaţa multor oameni şi alţi medici, nu-i cunosc personal…Respectul meu pentru munca lor, pentru faptul că au salvat şi sper să salveze în continuare vieţi omeneşti şi regretul meu că sunt anchetaţi pentru faptul că sunt medici. Cred şi îmi doresc ca în 2012 să nu reluăm totuşi un episod vechi din 1952", a mai spus Ponta.
Radu Macovei, managerul spitalului Floreasca a fost audiat miercuri dimineaţa de către procurorii DNA, în dosarul în care medicul Brădişteanu este cercetat pentru favorizarea infractorului.