Evenimentul Zilei > International > „Pompierul” Putin, în acţiune
„Pompierul” Putin, în acţiune

„Pompierul” Putin, în acţiune

Cum popularitatea sa este în scădere din cauza incendiilor care devastează Rusia, şeful guvernului de la Moscova, Vladimir Putin, s-a urcat la manşa unui avion-cisternă şi i-a ajutat pe pompieri să stingă focul din apropiere de Riazan, la 200 de kilometri sud-est de Moscova, scrie cotidianul francez L'Express.

A şi reuşit. După câteva instrucţiuni, premierul rus a dirijat apa peste pădurile în flăcări, notează Ria Novosti.
Putin a ocupat locul copilotului în aparatul de tip Be-200. Totul a fost filmat şi transmis de televiziuni. Nu este prima oară când premierul rus are astfel de iniţiative. E stilul lui. În ultimii ani, fostul lider de la Kremlin a copilotat un avion de vânătoare, a vânat un tigru siberian ori a coborât în adâncime în lacul Baikal, la bordul unui submarin.
Unde mai pui că luna trecută, Putin a "călărit" un  Harley Davidson. Le-a dat lecţii biker-ilor veniţi la Internaţional Bike Show, lângă lacul Gasfort-Balaklava, de lângă Sevastopol.
Rusia – caniculă, secetă, incendii
Aerul în Moscova era mai curat în această dimineaţă. Capitala Rusiei a fost acoperită de smog din cauza incendiilor, cele mai grave din Rusia, care fac ravagii de mai bine de o săptămână.
Experţii în sănătate au spus că nivelul de poluare e atât de ridicat încât aerul respirat este la fel de periculos ca atunci când ai fi fumat câteva pachete de ţigări.
Un val de caniculă fără precedent a pus stăpânire pe vestul Rusiei de la începutul lunii iunie. Căldura a aprins pădurile şi a instalat seceta.