Poliţia italiană susţine că un amărât de bugetar este traficant veros de droguri

Poliţia italiană susţine că un amărât de bugetar este traficant veros de droguri

Rudele îşi fac cruce. În perioada în care se spune că a făcut trafic de droguri prin America Latină, Victor Rădulescu mergea la serviciu, în trei ture. Italienii susţin însă că n-au greşit omul.

Misterul în cazul arestării la Constanţa a celui mai mare traficant de droguri din Europa, "cetăţeanul român Rădulescu Iustin (Justin) Victor" se adânceşte şi mai mult. Bărbatul de 56 ani aflat de marţi după-amiaza în arestul poliţiei judeţene nu-şi mai revine din coşmar. "L-am vizitat astăzi dimineaţă, e înmărmurit, nu înţelege ce se întâmplă, cred că cineva şi-a bătut joc de el", ne spune fratele, Mircea Rădulescu. "Ce cap de reţea, că nici cap de familie nu e!" El susţine în continuare că familia are dovezi care arată că în intervalul decembrie 2007-aprilie 2008, când potrivit autorităţilor italiene, "Rădulescu Iustin Victor, fiind de fapt capul reţelei, a coordonat, finanţat şi supervizat operaţiunile care urmăreau importul de narcotice din America Latină", fratele lui nu a ieşit din România. "Ăştia vorbesc de 9 tone de cocaină prin Spania şi Portugalia, spun că e cap de reţea şi el abia poate face faţă ca şi cap de familie". Mircea Rădulescu este indignat de pasivitatea au torităţilor române: "Mi-au spus că pe ei nu-i interesează dovezile că el a fost zilnic la serviciu, în ture, au zis că statul român nu-l acuză de nimic şi că el trebuie să se disculpe în Italia, adică nimeni de aici nu-l protejează. Omul ăsta nu s-a ascuns de nimeni, nu a plecat nicăieri, în viaţa lui nu a luat nici măcar o amendă". Problemă: cine mai plăteşte ratele? Soţia lui Rădulescu are altă grijă: salariul de bugetar al soţului era singurul din casă şi nu mai are cine să plătească ratele la bancă. Victor Rădulescu va fi extrădat la sfârşitul săptămânii. Soția lui Victor Rădulescu susține că omul ei nu e traficant de droguri Autorităţile din Italia susţin în continuare că nu au greşit în legătură cu identificarea lui Rădulescu. Surse judiciare au recunoscut însă pentru EVZ că cetăţeanul român nu ar fi capul presupusei reţele de trafic internaţional de droguri, ci doar un membru al acesteia. "Investigatorii italieni sunt siguri că despre el este vorba, autorităţile poliţieneşti din România au primit şi poza lui", au subliniat sursele citate.

Joi după-amiază a ieşit zvonul că Rădulescu ar fi recunoscut că a fost membru al reţelei de trafic de droguri, dar nici fratele lui, care l-a vizitat, şi nici poliţiştii nu au confirmat ştirea. "Singurii în faţa cărora poate da declaraţii sunt judecătorii din Italia", au declarat poliţiştii. Citiţi şi:

  • Fabulos: Cel mai mare traficant din Europa, un biet bugetar înglodat în datorii

Ne puteți urmări și pe Google News