Evenimentul Zilei > Social > Important! Polițele RCA vor CREŞTE pentru PERSOANELE FIZICE și SCAD pentru FIRME
Important! Polițele RCA vor CREŞTE pentru PERSOANELE FIZICE  și SCAD pentru FIRME

Important! Polițele RCA vor CREŞTE pentru PERSOANELE FIZICE și SCAD pentru FIRME

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat o nouă listă ce cuprinde tarifele de referință pentru asigurările RCA unde se observă o ușoară creștere a tarifelor RCA pentru persoanele fizice și o scădere a tarifelor RCA pentru persoanele juridice, informează avocatnet.ro.

ASF a publicat recent tarifele de referință pentru asigurările RCA, tarife ce sunt folosite de către asigurători pentru a stabili prețul polițelor RCA.

Tarifele de referință nu reprezintă nici tarife minimale, nici maximale, ci doar niște indicatori de referință pentru asigurătorii care oferă polițe RCA, dar și pentru cei asigurați, avertizează avocatnet.ro

Tariful mediu RCA pentru persoanele fizice este de 790 de lei (creștere de 4% față de cel anterior), în timp ce tariful de referință mediu pentru persoanele juridice este de 1.660 de lei (scădere de 5% față de cel anterior).

Prezentăm tarifele pentru cele mai întâlnite situații:

1. Prima de referinţă pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este 601 lei (anterior era 565 lei).

2. Tariful de referință RCA pentru persoanele juridice ce dețin o mașină cu capacitate cilindrică între 1.401 şi 1.600 cmc este acum de 1.056 de lei, față de 1.070 de lei, în trecut.

3.Pentru autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa de peste 16 tone deținute de persoanele juridice, tariful de referință este de 7.273 de lei (anterior era 7.801 lei).

4. Ultima categorie de vehicule pentru care prezentăm tariful de referință RCA este cea a autovehiculelor destinate transportului de persoane cu o capacitate mai mare de 40 de locuri. Astfel, tariful de referință pentru acestea este de 7.570 de lei. Anterior, valoarea tarifului de referință pentru aceste vehicule era de 7.645 de lei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: