Poliţiştii ilfoveni au interogat mai multe persoane care au văzut primele momente ale incendiului din Confort City. În paralel au fost audiaţi şi pompierii care au ajuns primii la faţa locului. Sursele citate au precizat că aceste declaraţii sunt necesare stabilirii cu exactitate a apartamentului care a luat foc primul.
Criminaliştii sunt la faţa locului
Audierile sunt dublate şi de o anchetă a criminaliştilor ilfoveni care, în cursul zilei de miercuri, au strâns probe de la faţa locului. De asemenea, aceştia au realizat sute de fotografii care urmează să fie trimise specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se stabili locul de unde a izbucnit incendiul, dacă este posibil ca acesta să fi fost provocat intenţionat, precum şi pagubele produse. Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti sunt, şi ei, la faţa locului şi evaluează pagubele produse în urma incendiului, ancheta urmând să fie finalizată în următoarele zile.
Incendiul din Confort City
Incendiul din ansamblul rezidenţial Confort City, aflat în localitatea ilfoveană Popeşti-Leordeni, la graniţa cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit marţi la mansarda unui bloc cu 11 niveluri. Echipaje de intervenţie au constatat că mansarda construcţiei ardea în proporţie de 100 la sută şi se extindea către etajele 10 şi 9. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului Confort City nu a funcţionat.
Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10-30 la sută.