"Eu nu comentez sentinţe judecătoreşti. Am observat că există confuzii la unii comentatori şi politicieni. Am făcut comentarii şi poate o să fac comentarii despre tot felul de cauze, dar nu am comentat niciodată o sentinţă judecătorească, indiferent de ceea ce cred despre ea", a declarat Crin Antonescu, citat de mediafax.ro.
Întrebat dacă PNL va lua în discuţie situaţia lui Chiuariu la Delegaţia Permanentă a partidului din 1-2 februarie, Antonescu a răspuns: "Da, sigur că vom discuta".
Și purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că liberalii nu comentează decizia instanţei în cazul senatorului Tudor Chiuariu, dar speră ca acesta "să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL".
"Liberalii nu se pronunţă asupra niciunei decizii a instanţelor, indiferent pe cine ar viza. Cu toate acestea, nu pot să nu spun că este regretabil din punct de vedere uman că cineva trăieşte astfel de evenimente. În calitatea sa de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, activitatea lui Tudor Chiuariu este una a cărui profesionalism şi eficienţă nu au fost niciodată contestate. Nu comentăm decizia justiţiei în niciun fel, dar sperăm că Tudor Chiuariu va avea puterea să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL", a declarat Cristina Pocora, citată de mediafax.ro.
Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat dacă Chiuariu îşi va pierde mandatul de senator sau calitatea de membru de partid, având în vedere Statutul PNL care precizează în cazul excluderilor din partid că acestea pot avea loc "dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitivă".

"Trebuie văzută decizia şi sentinţa în ansamblu, iar PNL va respecta legea şi decizia instanţei", a răspuns Pocora.
Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate astăzi de ICCJ în dosarul "Poşta Română".
CITIȚI ȘI:

  • "POŞTA ROMÂNĂ". Tudor Chiuariu: 3 ani şi jumătate cu suspendare, Zsolt Nagy: 4 ani cu suspendare! Curtea Supremă: preşedintele Comisiei Juridice din Senat este corupt! Predoiu: Să demisioneze!

</liderul>

Te-ar putea interesa și: