Vîlceanu a spus că există copii care suferă de autism sau de sindromul Down care sunt îngrijiți chiar de părinții lor, familiile lor trăind din indemnizația de handicap.

„Astăzi, ridicolul sinistru a ajuns la un punct culminant prin declarația domnului ministru Budăi, care spune că nu cunoaște asemenea situații, că nu înțelege de ce s-a ajuns la o asemenea situație, că dânsul știe că sunt sume în buget, deși exact Guvernul a trimis adrese primăriilor prin care le solicită să restituie la bugetul central sumele de pe primele trei luni, așa cum stiți, în primele trei luni primăriile funcționând cu a douăsprezecea parte din bugetul anului trecut”, a declarat Dan Vîlceanu.

Liberalul a mai criticat faptul că Guvernul a solicitat primăriilor să returneze sumele alocate pe primele trei luni, iar tot reprezentanții Executivului susțin că nu știu cum s-a ajuns „această situație”.

„Deci, pe de o parte ei solicită primăriilor să restituie banii respectivi iar când sunt întrebați de situația asta spun `nu știm despre această situație, cum de s-a ajuns aici`. Deci, din punctul nostru de vedere, tot mai multe primării din țară vor proceda la fel. Vreau să vă spun că încă de săptămâna trecută mi s-a adus la cunoștință că sunt situații în care primăriile și primarii se gândeau să ia o așa decizie pentru că au banii să plătească însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Singura variantă de rezolvare a acestei probleme este ca acest Guvern, în ultimul ceas, să înțeleagă că vorbim despre persoane care nu se pot descurca singure. Sunt persoane cu handicap grav, persoane nedeplasabile. Nu poți să îi lași la voia întâmplării și să le iei un drept de a avea o persoană lângă ei care să aibă pur și simplu grijă să le dea de mâncare, să le aducă apă, orice”, a mai menționat deputatul PNL.

El a mai adăugat că „41.000 de copii cu dizabilități sunt în România persoane cu handicap care necesită însoțitor personal. Vă dați seama că, dacă adăugăm și adulții, lucrurile devin deja dramatice. Gândiți-vă, dar îi rog să se gândească pe ei, 41.000 de copii din România riscă să rămână fără acest ajutor și din partea Guvernului vine explicația că această situație nu există. Deci, toți știm și realizăm pericolul iar Guvernul vine și spune `nu există așa ceva`”.

 

Te-ar putea interesa și: