PNL Brașov contra lui Iohannis. Orban chemat să rezolve situația

PNL Brașov contra lui Iohannis. Orban chemat să rezolve situația

Premierul Ludovic Orban va încerca să aplaneze conflictul dintre organizațiile municipală și județean a PNL Brașov astfel că și-a programat o vizită fulger în zonă. Scandalul a izbucnit după vizita lui Iohannis la Brașov, când Administrația Prezidențială i-a ținut la distanță de președinte pe membrii partidului care sunt cercetați penal sau care au condamnări. Măsura a lovit chiar în primarul Brașovului, George Scripcaru, care a fost acceptat la eveniment, dar a fost ținut departe de președinte din cauza dosarelor penale.

Pe cale de consecință, membrii organizației municipale PNL Brașov, aripa PDL, au votat pe 10 noiembrie cu candidatul PMP, Theodor Paleologu, fapt ce s-a reflectat în scorul slab obținut de candidatul susținut de liberali, Klaus Iohannis. De altfel, aceștia au și amenințat, la una dintre întâlnirile organizației PNL Brașov că nu vor vota cu Klaus Iohannis.

Aripa PDL-istă din PNL Brașov a anunțat că și în turul al doilea vor vota împotriva lui Iohannis, pentru a-și răzbuna orgoliile, dar și pentru a-l pune într-o lumină nefavorabilă pe președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, care se bucură de susținerea președintelui. În acest context, vizita lui Ludovic Orban are drept scop întărirea poziției lui Veștea în filiala locală și sprijinirea acestuia în lupta cu fracțiunea PDL-istă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse de la Palatul Victoria au confirmat că premierul Ludovic Orban se va afla la Brașov, însoțit de înalți reprezentanți ai Ministerului Administreției și Internelor, pentru a veridica dacă se confirmă acuzațiile formulate împotriva președintelui organizației municipal, Adrian Oprică, de un asociat al acestuia, Cristi Niță. Acesta l-a acuzat de evaziune fiscală, delapidare, fals și uz de fals, și a reclamat că mai multe plângeri penale pe care le-a depus la Parchet și la Antifraudă ar fi fost puse „la sertar“.