Pe cale de consecință, membrii organizației municipale PNL Brașov, aripa PDL, au votat pe 10 noiembrie cu candidatul PMP, Theodor Paleologu, fapt ce s-a reflectat în scorul slab obținut de candidatul susținut de liberali, Klaus Iohannis. De altfel, aceștia au și amenințat, la una dintre întâlnirile organizației PNL Brașov că nu vor vota cu Klaus Iohannis.

Aripa PDL-istă din PNL Brașov a anunțat că și în turul al doilea vor vota împotriva lui Iohannis, pentru a-și răzbuna orgoliile, dar și pentru a-l pune într-o lumină nefavorabilă pe președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, care se bucură de susținerea președintelui. În acest context, vizita lui Ludovic Orban are drept scop întărirea poziției lui Veștea în filiala locală și sprijinirea acestuia în lupta cu fracțiunea PDL-istă.

Surse de la Palatul Victoria au confirmat că premierul Ludovic Orban se va afla la Brașov, însoțit de înalți reprezentanți ai Ministerului Administreției și Internelor, pentru a veridica dacă se confirmă acuzațiile formulate împotriva președintelui organizației municipal, Adrian Oprică, de un asociat al acestuia, Cristi Niță. Acesta l-a acuzat de evaziune fiscală, delapidare, fals și uz de fals, și a reclamat că mai multe plângeri penale pe care le-a depus la Parchet și la Antifraudă ar fi fost puse „la sertar“.