Potrivit unui comunicat al PNL transmis AGERPRES, campania se va derula prin intermediul paginii de Facebook "www.facebook.com/alaturideromaniidinuk/".

"PNL îşi propune să le fie de ajutor românilor care trăiesc în Marea Britanie. Pagina de Facebook menţionată va conţine informaţii utile şi noutăţi despre evoluţia Brexitului şi poate constitui, de asemenea, o platformă utilă unde pot fi semnalate eventuale probleme cu care aceştia se confruntă în noul context sau eventuale incidente discriminatorii survenite. PNL consideră că românii din Marea Britanie merită respect şi sprijin, pentru ca vieţile lor să nu fie tulburate de ultimele evenimente", se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Liberalii susţin, totodată, că "pericolul xenofob este mai vizibil ca oricând, acum, în Regatul Unit, unde cetăţenii străini stabiliţi se confruntă cu furia naţionaliştilor extremişti", iar "românii nu au fost nici ei ocoliţi de aceste situaţii nedemne pentru un stat care s-a definit întotdeauna ca unul democratic".

"În acest context, PNL este îngrijorat de situaţia celor peste 170.000 de români care muncesc, potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie – şi care aduc beneficii ţării în care locuiesc – şi de situaţia celor aproximativ 9.000 de români angrenaţi în diverse forme educaţionale în Regat. Tuturor acestora PNL le transmite că va întreprinde toate demersurile în plan instituţional pentru ca drepturile de cetăţeni europeni să nu le fie afectate ca urmare a rezultatului referendumului", se arată în comunicat.

Drept urmare, PNL a cerut Guvernului înfiinţarea "unei linii telefonice dedicate românilor din Marea Britanie", prin care cetăţenii pot cere "informaţii cu privire la drepturile lor" şi, totodată, să poată sesiza "eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă".