PMP a depus lista pentru europarlamentare. Europarlamentarul Cristian Preda, cap de listă

PMP a depus lista pentru europarlamentare. Europarlamentarul Cristian Preda, cap de listă

Partidul Mișcarea Populară a depus azi listele pentru Parlamentul European. Pe primul loc se află europarlamentarul Cristian Preda, pe locul doi Siegfried Mureșan, iar pe locul trei, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi.

Pe listă se mai află Cristian Petrescu, omul de afaceri Woetsch Gunther, fosta preşedintă a Federaţiei de Tenis Ruxandra Dragomir şi Alexandru Lesco, care a avut de suferit la Tiraspol fiind condamnat în lotul Ilaşcu. "Le mulțumim tuturor celor care au semnat pentru Mișcarea Populară. am reușit să strângem mai mult de 300.000 de semnături, mai mult decât partide cu vechime de 20 de ani.  (...) Avem pe locul doi un tânăr: dl. Mureșan care deja are activitate performantă în PE și va fi de folos României în PE", a spus Elena Udrea, la depunerea listelor PMP pentru PE. Deputatul Elena Udrea a mai declarat, azi, la depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare, că PMP este împotriva oricăror forme de nepotism, susţinând că listele de candidaţi ale celorlalte partide sunt "înţesate cu neveste, iubite, membri de familie".

"Cei care se aşteptau astăzi să o vadă pe Elena Băsescu pe listele PMP şi criticau acest lucru au dovedit că nu au fost de bună credinţă. PMP este împotriva oricăror forme de nepotism, deşi prezenţa Elenei Băsescu, europarlamentar cu activitate de cinci ani la Bruxelles, ar fi putut oricând fi justificată prin prisma a ceea ce ea făcut şi prin prisma lucrurilor pe care le susţine. Elena Băsescu cu toate acestea nu candidează pe lista PMP, nu candidează deloc la PE, pentru că o candidatură independentă ar fi luat din procentele PMP, dar nu putem să nu ne uităm la celelalte partide şi să nu vedem că au listele înţesate cu neveste, iubite, prietene, membri de familie. Este o adevărată încrengătură de interese de familie şi de grup pe aceste liste, iar PMP, prin lista pe care o propune, o listă de oameni competenţi (...), face diferenţa în clasa politică. Este o listă de oameni competenţi şi care merită să reprezinte România la PE", a declarat Elena Udrea la BEC.

Ne puteți urmări și pe Google News