Potrivit directorului ANAR, Marius Postelnicescu, noaptea trecuta apele unui afluent al Oltului s-au revarsat, inundand zeci de hectare de teren agricol, drumul si peste doua sute de gospodarii din localitatea Draganesti-Olt.

"Frontul de precipitatii s-a mutat, noaptea trecuta, catre Oltenia si localitatile din sudul Argesului. Precipitatiile abundente au provocat revarsari, situatie asemanatoare cu cea de alaltaieri din Valcea. Situatia s-a calmat din punct de vedere meteorologic", a afirmat Postelnicescu.

Opt localitati din Cluj, fara curent electric

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, colonel Vasile Somlea, a declarat astazi ca din cauza descarcarilor electrice au fost afectate un numar de 16 transformatoare.

"Este vorba de cinci localitati din zona Gherla si trei localitati din zona comunei Feleacu"”, a spus Somlea.

Potrivit acestuia, a mai fost inregistrat si un incediu din cauza unui trasnet, la o gospodarie din satul Somcutu Mic.

Zeci de gospodarii din sudul judetului Arges, afectate de inundatii

Cea mai afectata localitate a fost Barla, unde cantitatile de precipitatii cazute au depasit 70 de litri pe metrul patrat in mai putin de o ora.

Colonelul Nicolae Grosu, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, a declarat ca echipele de interventie au actionat operativ in toate zonele din sudul judetului, afectate de ploi, locuri unde precipitatiile au fost mai puternice.

"Am fost pregatiti pentru evacuarea oamenilor, dar, din fericire, nu a mai fost cazul, ploaia pierzand din intensitate spre dimineata .Ramanem in zona pentru monitorizare, deoarece alerta hidrologica se mentine si pentru astazi tn Arges", a spus colonelul Grosu.

Dolj: Peste 25 de localitati au ramas fara energie electrica
  
Potrivit Lianei Tataranu, purtatorul de cuvant al societatii CEZ Distributie, 27 de localitati au ramas fara energie electrica din cauza ploii si a vantului puternic din cursul noptii trecute.

"Azi dimineata, la ora 7.00, erau afectate total patru linii de inalta tensiune, iar partial cinci linii. Din cauza vremii, au mai fost avariate 80 de posturi de transformare", a afirmat Liana Tataranu.

Avertizarea MMDD cu cod galben mentinuta pana maine dimineata

Ministerului Mediului a ridicat astazi avertizarea cu cod portocaliu si a extins codul galben pentru 26 de judete din centrul, nordul si vestul tarii, potrivit unui comunicat al MMDD.

Ministerul Mediului a instituit, in urma cu o zi, Cod Portocaliu in 11 judete din centrul si vestul tarii, unde exista riscul producerii de inundatii si viituri puternice, a anuntat Silviu Stoica, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Astazi, autoritatile au extins avertizarea cu cod galben pentru judetele Arad, Arges, Alba, Bacau, Brasov, Buzau, Bihor, Bistrita Nasaud, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea (26 prefecturi ).

Sursa: Mediafax.