Evenimentul Zilei > Actualitate > Planul pentru pregătirea finalei Europa League la fotbal a fost finalizat
Planul pentru pregătirea finalei Europa League la fotbal a fost finalizat

Planul pentru pregătirea finalei Europa League la fotbal a fost finalizat

Planul de pregătire pentru finala Europa League la fotbal, care va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti, în data de 9 mai, a fost definitivat de autorităţile locale, au anunţat vineri primarul general, Sorin Oprescu, şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, după întâlnirea pe care au avut-o la sediul municipalităţii la comandamentul convocat în acest sens.

Comandamentul pentru pregătirea finalei UEFA Europa League a avut ca invitaţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice care sunt responsabile pentru intervenţia şi implicarea operativă în pregătirea acestui eveniment sportiv (Guvern, primării de sector, ISU, Poliţie, SMURD).
Edilul-şef a spus, cu această ocazie, că la finală sunt aşteptaţi aproximativ 40.000 de invitaţi, iar cele 55.000 de locuri de pe Arena Naţională vor fi ocupate în totalitate. „Vrem să ne pregătim ca lucrurile să se desfăşoare într-o normalitate. A fost vorba de o întâlnire informală, s-au prezentat evenimentele premergătoare şi s-a stabilit parcurgerea traseului de la aeroport la stadion a invitaţilor şi programul de aducere şi expunere a trofeului Europa League”, a precizat Oprescu.
Fiecare unitate sau instituţie care va fi implicată în organizarea finalei va alcătui în perioada următoare un plan de subacţiune, deoarece va fi nevoie de suplimentarea forţelor de intervenţii, pentru ca lucrurile să se desfăşoare în condiţii normale. Oprescu a anunţat că săptămânal va prezenta informaţii despre fiecare detaliu al programului de pregătire.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a arătat că vor exista două zone pentru suporteri şi fani (Fan-Zone), la Piaţa Enescu şi Piaţa Constituţiei, unde vor fi programe speciale culturale, sportive, dedicate în special acestora.
Mircea Sandu a adăugat că pe 11 aprilie se va vizita stadionul împreună cu preşedintele UEFA. Înmânarea cupei, pe care o va face preşedintele UEFA către Sorin Oprescu, va avea loc la Palatul Regal, iar trofeul va fi expus apoi, pe rând, în diverse zone ale Bucureştiului.
Potrivit şefului FRF, se vor genera cu prilejul acestui eveniment major încasări de 30 milioane euro (din cazare şi alimentaţie publică). ‘E cel mai important eveniment al României din ultimii 22 de ani. Trebuie să asigurăm bine gestionarea oricărui detaliu, sperăm să nu avem evenimente nedorite’, a afirmat Mircea Sandu.
Prezent la conferinţa de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat şi el că se vor depune toate eforturile pentru a se asigura o pregătire optimă pentru intervenţii în caz de nevoie.
El a spus că pe lângă echipele ISU şi SMURD ar putea veni la Bucureşti şi echipaje de specialitate din alte localităţi, pentru a nu scădea capacitatea zilnică a Capitalei.
„Vom fi pregătiţi şi sper să fie doar un exerciţiu bun şi să nu fie nevoie de noi. Planul va fi stabilit de o comisie comună ce va decide numărul de forţe SMURD şi ISU care vor fi convocate”, a arătat Raed Arafat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: