Totul a pornit de la faptul că filiala PSD Sectorul 5 a postat pe Facebook un cântec interpretat de Nicu Alifantis în Cenaclul Flacăra, în care se aduceau ode Partidului Comunist Român.

Pe portal a fost înregistrat dosarul în care Nicu Alifantis este reclamant, iar PSD pârât.

Proprietate intelectuală este materia dosarului, iar obiectul în reprezintă „drept de autor şi drepturi conexe” și nu a fost stabilit încă un termen de judecată.

„Noi suntem Partidul și Țara Omeniei”, scria PSD Sector 5 pe Facebook. Melodia, la origini, a fost dedicată Partidului Comunist Român și lui Nicolae Ceaușescu, iar în textul inițial apăreau versurile „Trăiască România, trăiască Ceaușescu”.

Textul cântecului a fost scris de Adrian Păunescu, iar acesta a fost interpretată deseori la întâlnirile Cenaclului Flacăra.

Atitudinea lui Nicu Alifantis vine deși el a susținut cândva PSD, pe vremea lui Ponta. „Cred în programul USL, cred în tandemul Ponta-Tăriceanu, cred ca acești doi oameni absolut normali pot să clădească o Românie normală, demnă, respectată, cu adevarat europeană. Pentru toate acestea îl susțin și îl voi vota pe Victor Ponta în 16 noiembrie”, a declarat atunci Nicu Alifantis, scrie Realitatea.