Evenimentul Zilei > Justitie > „Plagiatul” pe care PSD nu îl va uita niciodată! Un celebru artist amenință cu justiția
„Plagiatul” pe care PSD nu îl va uita niciodată! Un celebru artist amenință cu justiția

„Plagiatul” pe care PSD nu îl va uita niciodată! Un celebru artist amenință cu justiția

Nicu Alifantis cheamă, celebrul cântăreț de folk, a decis să dea în judecată PSD

Totul a pornit de la faptul că filiala PSD Sectorul 5 a postat pe Facebook un cântec interpretat de Nicu Alifantis în Cenaclul Flacăra, în care se aduceau ode Partidului Comunist Român.

Pe portal a fost înregistrat dosarul în care Nicu Alifantis este reclamant, iar PSD pârât.

Proprietate intelectuală este materia dosarului, iar obiectul în reprezintă „drept de autor şi drepturi conexe” și nu a fost stabilit încă un termen de judecată.

„Noi suntem Partidul și Țara Omeniei”, scria PSD Sector 5 pe Facebook. Melodia, la origini, a fost dedicată Partidului Comunist Român și lui Nicolae Ceaușescu, iar în textul inițial apăreau versurile „Trăiască România, trăiască Ceaușescu”.

Textul cântecului a fost scris de Adrian Păunescu, iar acesta a fost interpretată deseori la întâlnirile Cenaclului Flacăra.

Atitudinea lui Nicu Alifantis vine deși el a susținut cândva PSD, pe vremea lui Ponta. „Cred în programul USL, cred în tandemul Ponta-Tăriceanu, cred ca acești doi oameni absolut normali pot să clădească o Românie normală, demnă, respectată, cu adevarat europeană. Pentru toate acestea îl susțin și îl voi vota pe Victor Ponta în 16 noiembrie”, a declarat atunci Nicu Alifantis, scrie Realitatea.