Evenimentul Zilei > Justitie > PLAGIAT ÎN JUSTIŢIE! Un judecător celebru este în centrul unui SCANDAL IMENS. News alert!
PLAGIAT ÎN JUSTIŢIE! Un judecător celebru este în centrul unui SCANDAL IMENS. News alert!

PLAGIAT ÎN JUSTIŢIE! Un judecător celebru este în centrul unui SCANDAL IMENS. News alert!

O nouă pată pe imaginea Justiţiei din România. Conform jurnaliştilor de la Grupul de Investigaţii Politice (GIP), judecătorul Dorel Matei (n.r. - de la Curtea de Apel București) ar fi plagiat teza de doctora „Cooperarea judiciară internațională în materie penală”, lucrare susţinută la Academia de Poliție în anul 2013.

Judecătorul Matei a condamnat-o definitiv pe Mariana Rarinca în septembrie 2015 şi a admis contestația în anulare formulată de DNA împotriva deciziei prin care Rarinca fusese achitată definitiv.

Au fost încălcate procedurile! În cazul Mariana Rarinca NU A EXISTAT repartizarea aleatorie

 

„GIP a sesizat CNATDCU în legătură cu plagiatul comis în teza de doctorat de către judecătorul Dorel Matei de la Curtea de Apel București.

Dosarul „Mariana Rarinca”, șantaj nedovedit la șefa Curții Supreme, merge mai departe

Judecătorul Matei este cel care a condamnat-o definitiv pe Mariana Rarinca în septembrie 2015. Matei a admis contestația în anulare formulată de DNA împotriva deciziei prin care Mariana Rarinca fusese achitată definitiv în dosarul înscenat de procurori la cererea Liviei Stanciu.

Mariana Rarinca ACUZĂ DNA că a măsluit convorbirea din CSM: „A vrut să scoată în evidență o discuție în contradictoriu”

Dorel Matei a susținut teza de doctorat cu titlul „Cooperarea judiciară internațională în materie penală” la Academia de Poliție în anul 2013. Potrivit documentelor pe care le-am transmis CNATDCU, Dorel Matei a plagiat masiv.

Mariana Rarinca a deschis ”cutia Pandorei” în Justiție

Ca și în cazul Laurei Codruța Kovesi, pagini întregi din lucrarea de doctorat a judecătorului Matei sunt copiate din lucrări de specialitate. La fel ca și Kovesi, judecătorul a copiat inclusiv notele de subsol și greșelile din lucrările originale.

Nu avem mari așteptări din partea CNATDCU. Probabil, la fel ca în cazul Kovesi, reprezentanții acestei instituții vor prefera să se facă din nou de râs mușamalizând și acest plagiat. În România ești plagiator doar dacă nu ești omul sistemului. Or, Dorel Matei, ca și Kovesi, este omul sistemului.

Pasajele din lucrarea de doctorat a judecătorului Dorel Matei puse față în față cu lucrările originale din care au fost copiate pot fi găsite pe site-ul nostru: http://www.grupul.ro/gip-a-sesizat-cnatdcu/”, se arată pe pagina de Facebook Grupul.Investigatii.Politice.