Evenimentul Zilei > Justitie > Mariana Rarinca a deschis ”cutia Pandorei” în Justiție
Mariana Rarinca a deschis ”cutia Pandorei” în Justiție

Mariana Rarinca a deschis ”cutia Pandorei” în Justiție

Mariana Rarinca, femeia care a fost băgată de DNA nevinovata în arest pentru că și-a cerut drepturile salariale de la fosta șefă a instanței supreme, Livia Stanciu, actual judecător la CCR, a început demersurile în lupta sa împotriva magistraților. Ea a făcut mai multe plângeri penale împotriva judecătorilor şi procurorilor.

"Am depus plângere penală împotriva Parchetului de pe lângă Înalta Curte. Am formulat mai multe sesizări şi plângeri penale, împotriva judecătorilor care au judecat acea contestaţie în anulare, pentru că s-au săvârşit infracţiuni, s-au încălcat multe articole din regulamentul de funcţionare a instanţelor", a declarat Mariana Rarinca, pentru România TV.

"Procurorii DNA sigur ca mi-au fabricat dosarul la rugămintea Liviei Stanciu. Cei doi procurori sunt Doicescu şi Carmen Damian. Mai am plângeri împotriva judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), nu am primit nicio rezoluţie din 2015, am împotriva Liei Savonea, preşedinta CAB, care a sustras dosarul din arhivă, să nu fie judecat", a mai spus Mariana Rarinca.

Referitor la cele şase luni petrecute pe nedrept în detenţie, ea a declarat: "A fost traumă, pentru soţ, pentru mine şi cred că pentru oricine care are probleme de genul ăsta".