Plăcinte cu umplutură de ficăței. Le poți coace la tigaie
- Mădălina Sfrijan
- 3 noiembrie 2024, 09:06
În perioada rece, plăcintele aburinde sunt o adevărată încântare pentru toată lumea. Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințe. Umplutura poate fi preparată cu ficăței de pui, spanac și brânză sau cașcaval.
Plăcinte cu ficăței de pui
Delicioasele plăcinte umplute cu ficăței de pui pot fi savurate calde sau reci. Cu un pahar de iaurt sau kefir, acestea vor reprezenta gustarea perfectă pentru zilele în care nu ai timp să gătești. Ingredientele de care vei avea nevoie:
- 500 grame de făină albă
- 20 grame de unt
- 2 ouă întregi
- o jumătate de pahar cu lapte
- 300 grame ficăței de pui
- 2 cepe
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 5 grame drojdie uscată ( o jumătate de plic)
Mod de preparare
Peste făina albă se adaugă ouăle, untul la temperatura camerei și sarea. Peste laptele cald se adaugă drojdia cu o linguriță de zahăr. Se lasă la odihnit timp de 3-5 minute, iar ulterior se adaugă peste restul ingredientelor.
Nu va fi necesar să frămânți minute în șir acest aluat. Pentru a economisi timp poți folosi aluatul din comerț, însă vei obține plăcinte perfecte cu cel preparat în casă.
Plăcinte umplute cu ficăței de pui
Separat, ceapa se curăță de coajă și se pune la călit cu puțin ulei de floarea soarelui. Când ceapa devine sticloasă, ficățeii spălați bine se pot pune în tigaie. Acestea se lasă la fiert la foc mic. După ce s-au fiert ficăței, compoziția se ia de pe foc. Cu ajutorul unui blender, ficățeii și ceapă călită se transformă într-o pastă moale. La final se pune sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
Se întinde o foaie de aluat și se împarte în patru sau șase părți. Pe fiecare se pune umplutura și se dă forma plăcintei rotunde. De asemenea, poți forma o placintă mare dacă alegi să împarți aluatul în două. Aceste delicii se pot coace în cuptor sau chiar la tigaie.