Albania - România 1-1. Piţi: "Trebuie să ne declarăm mulţumiţi cu acest egal"

Albania - România 1-1. Piţi: "Trebuie să ne declarăm mulţumiţi cu acest egal"

România a încheiat lamentabil preliminariile, obţinând o remiză norocoasă în Albania, scor 1-1. Selecţionerul a ajuns la o concluzie incredibilă, care ne arată de ce am căzut în lumea a treia.

Echipa naţională de fotbal a României a încheiat în genunchi preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, obţinând un egal chinuit în deplasare cu Albania, scor 1-1, într-un meci netelevizat în România, dat care a putut fi urmărit pe internet.

Hamdi Salihi a deschis scorul, în minutul 24, cu o lovitură de cap din centrul careului, după un corner executat de dinamovistul Elis Bakaj. Acelaşi Salihi a ratat o ocazie monumentală, reluând afară din faţa porţii goale, în minutul 32. România n-a contat în prima repriză.

După pauză, tricolorii şi-au mai revenit, dar Mutu (de două ori), B. Stancu şi Luchin au ratat mari ocazii. În plus, arbitrul ne-a refuzat un penalty la un fault asupra lui Torje. Srdjan Luchin a egalat, în minutul 77, din apropiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

După golul egalizator, fanii albanezi au declanşat un veritabil show pirotehnic, provocând întreruperea partidei pentru câteva momente. Suporterii gazdelor ne-au "gratulat" în multe momente cu scandarea "Ţiganii, ţiganii". "Să ne declarăm mulţumiţi cu acest rezultat, puteam să şi pierdem! Rezultatele nu sunt bune, dar jocul e îmbucurător", a spus, şocant, selecţionerul Victor Piţurcă.

Vlădoiu a fost cel mai dur

Jean Vlădoiu, responsabilul FRF în relaţia cu suporterii, i-a desfiinţat pe tricolori la pauză: "A fost cea mai slabă repriză din ultimii ani a echipei naţionale. Trebuia să luăm trei goluri, nu unul! Nu înţeleg de ce nu joacă Torje, singurul jucător de viteză al echipei noastre!". La final, Vlădoiu a fost la fel de acid: "La naţională ne trebuie jucători care pun suflet. Dacă vii la naţională să joci pe vârfuri, n-ai ce să cauţi!".

Naţionala sub 19 ani a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida de ieri cu Suedia, ultima din Grupa a 3-a preliminară pentru Europeanul de anul viitor şi s-a calificat în Turul de Elită (ultima fază dinaintea turneului final). Tot ieri, echipa de tineret a fost învinsă de Franţa, la Piatra -Neamţ, cu scorul de 2-0, în preliminariile pentru Euro 2013. GRUPA D

Rezultatele de aseară Albania - România.................1-1 Marcatori: Salihi (24) / Luchin (77) Franţa - Bosnia .....................1-1 Nasri (78 - penalty) / Dzeko (40)

  • Franţa s-a calificat direct la turneul final, iar Bosnia merge la baraj