Jaful din Voluntari. Polițiștii i-au reținut pe bărbații suspectați pentru furtul pistolului

Jaful din Voluntari. Polițiștii i-au reținut pe bărbații suspectați pentru furtul pistolului Sursa foto: Arhiva EvZ

Oamenii legii au făcut un pas important în ancheta legată de jaful din casa unui fost agent SRI. În acest sens, polițiștii au reținut trei bărbați din Popești Leordeni.

Polițiștii au mers pe firul anchetei și i-au identificat pe cei trei suspecții. În vârstă de de 23 și 24 de ani, aceștia au fost reținuți. Cei trei tineri din Popești Leordeni sunt suspectați că ar avea legătură cu un jaf ca în filme. Cele două persoane ar fi intrat în casa unui fost agent Antirero, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Din vila localizată în Voluntari, aceștia ar fi plecat și cu un pistol cu 24 de cartușe.

„La data de 18 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au fost conduse patru persoane, în urma celor şase percheziţii desfăşurate. Până în prezent, poliţiştii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbaţi, de 23 şi 24 de ani. Pentru altă persoană, un bărbat de 26 de ani, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au dispus reţinerea pentru 24 de ore, ca urmare a administrării probatoriului în alte două dosare de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, informează IPJ Ilfov.

A patra persoană condusă la audieri are, în prezent, calitatea de martor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat, joi, şase percheziţii la domiciliile a patru persoane, într-un dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Pistol furat din casa unui fost agent SRI. Doi bărbați au fost arestați

Jaful a avut loc la începutul acestui an. Hoții au intrat în vila lui fost agent SRI și au furat mai multe obiecte valoroase. Totodată, aceștia au sustras și un pistol letal. Timp de două săptămâni, oamenii legii au făcut ample verificări în acest sens. Astăzi, aceștia i-au arestat pe suspecți.

„La data de 18 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost conduse patru persoane, în urma celor șase percheziții desfășurate. Până în prezent, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de doi bărbați, de 23 și 24 de ani”, transmite IPJ Ilfov.

Jaful din Voluntari. Polițiștii i-au reținut pe bărbații suspectați de furtul pistolului

Bijuterii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Au furat bijuterii și ceasuri de lux

Hoții care au spart locuința fostului ofițer SRI au sustras bijuterii și ceasuri de lux. Conform datelor din anchetă, aceștia au dat atacul în noaptea de Bobotează.

Totodată, polițiștii din Ilfov au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui alt bărbat, de 26 de ani, ca urmare a administrării probatoriului în alte două dosare de urmărire penală. În acest se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Pistol furat din Voluntari. Polițiștii i-au reținut pe bărbații suspectați de furtul pistolului

Jaf.Sursa foto: Pixabay

Arma nu a fost găsită

Până în prezent, oamenii legii nu au găsit arma furată din vila din Voluntari. Cei doi bărbați reținuți joi sunt suspectați că au sustras un pistol letal. De asemenea, aceștia au scos din locuința și 25 de cartușe.

„În fapt, în cele două dosare penale, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați, la datele de 19 și 24 decembrie 2023, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința persoanelor vătămate, de unde ar fi sustras bijuterii, ceasuri de lux și diverse sume de bani”, se arată în comunicatul IPJ.

Atacul a avut loc în noaptea de Bobotează. Hoții au acționat într-un moment în care persoana păgubită nu era acasă.

Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EvZ