Petrolul s-a distrat în această seară cu Ceahlăul Piatra-Neamţ. Ploieştenii au câştigat fără drept de apel, scor 5-0, partida cu nemţenii, contând pentru prima etapă a ediţiei 2012-2013 a Ligii I la fotbal.
Meciul n-a avut istoric. „Găzarii” au controlat întâlnirea de la un capăt la altul şi s-au impus fără emoţii, graţiei golurilor marcate de Hamza (în minutele 12, 17 şi 74), Grozav (49) şi Szukala (85).
În această vară, echipa de fotbal Petrolul Ploieşti a suferit transformări majore. „Găzarii” au fost preluaţi de  Florian Walter, care a venit la Ploieşti cu cei mai buni jucători de la „U” Cluj şi, în plus, l-a numit ca antrenor principal pe Mircea Rednic.

PETROLUL – CEAHLĂUL 5-0
Marcatori: Hamza (12, 17, 74), Grozav (49), Szukala (85)

Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Szukala, Guilherme – Boudjemaa, Mustivar, M. Cristescu, Ad. Cristea – Grozav, Hamza. Antrenor: Mircea Rednic
Ceahlăul: Jovici – Ţepeş, Cazan, Ichim, Drugă – Monroy, Onciu – Bădescu, Golubovici, Stana – Gafiţa. Antrenor: Costel Enache
Arbitru la centru: Istvan Kovacs
COMENTARIUL LIVE
Minutul 90+1: Fluier final. Petrolul câştigă cu scorul de 5-0 în faţa unei echipe a Ceahlăului care a părut că a venit în plimbare la Ploieşti.
Minutul 85: Goool Petrolul! Szukala a finalizat, cu o lovitură de cap, o centrare perfectă a lui Guilherrme. Ploieştenii se distrează cu Ceahlăul.
Minutul 74: Goool Petrolul! Hamza realizează tripla după o centare a lui Grozav.
Minutul 68: Schimbare la Petrolul. Opriţa intră în locul lui Boudjemaa.
Minutul 49: Goool Petrolul! Grozav finalizează o acţiune personală cu un şut la colţul lung.
Minutul 46 Schimbare la Ceahlăul: Viélaru intră în locul lui Drugă
Minutul 46: A început repriza a doua.
Minutul 45: Final de repriză. La pauză, Petrolul conduce Ceahlăul cu scorul de 2-0.
Minutul 17: Goool Petrolul! Hamza reuşeşte „dubla”, înscriind cu capul după o centrare a lui Ad. Cristea.
Minutul 12: Goool Petrolul! Hamza deschide scorul cu un şut pe sub portarul advers.
Minutul 1: A început meciul.