Evenimentul Zilei > Actualitate > Petrecere cu ninsoare de Revelion
Petrecere cu ninsoare de Revelion

Petrecere cu ninsoare de Revelion

În cazul în care sărbătoriţi trecerea în 2012 la un chef în aer liber, veţi tremura cu paharul de şampanie în mână. Aşa va fi de frig.

Va fi ger în această noapte, dar şi mâine, şi săptămâna viitoare, au anunţat meteorologii.
Prognoza nu e tocmai prietenoasă pentru acest sfârşit de an pentru că, de Revelion, temperaturile vor scădea cu mult sub 0 grade, în majoritatea regiunilor ţării.
În sudul şi sud-estul ţării va ploua, va fi şi lapoviţă, iar frigul va fi tăios noaptea şi dimineaţa. În Dobrogea, va ninge izolat, meteorologii anunţând că pe şosele se va forma un strat gros de polei.
Cei care petrec Revelionul la munte, pe Valea Prahovei, în Apuseni sau în Maramureş, vor avea parte de ninsoare fulguită sau chiar nămeţi de zăpadă.
Va ninge slab şi în Oltenia, iar în Moldova vor cădea doar câţiva fulgi, temperaturile maxime în această regiune încadrându-se între două şi cinci grade Celsius.
Cer înnorat în Capitală
În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab, temperatura maximă fiind în jur de trei grade, iar cea minimă de -3 şi -2 grade.
În Crişana şi Maramureş, mâine vor cădea precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiuni. Pe arii restrânse, în zonele joase se va produce ceaţă.
PROGNOZĂ
Trei luni de iarnă blândă
Prognoza meteorologică valabilă pentru România, în intervalul ianuarie-martie 2012, întocmită pe baza informaţiilor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu, estimează că în luna ianuarie se vor înregistra temperaturi medii lunare ale aerului în limite normelor climatologice.
Excepţie face sud-estul, sudul şi vestul ţării, unde local valorile termice pot fi peste mediile multianuale. În februarie, cantităţile medii de precipitaţii vor fi apropiate de normele climatologice, în cea mai mare parte a ţării.
Pentru luna martie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de norme, la scara întregii ţări.
Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în valorile apropiate de mediile multianuale, în majoritatea zonelor, iar local în vestul şi centrul ţării acestea pot fi peste norme.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: