Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 400 de români, depistaţi cu HIV în 2011. Flash mob cum să te protejezi VIDEO
Peste 400 de români, depistaţi cu HIV în 2011. Flash mob cum să te protejezi VIDEO

Peste 400 de români, depistaţi cu HIV în 2011. Flash mob cum să te protejezi VIDEO

Tinerii între 20 şi 43 de ani sunt principalii afectaţi de infecţiile cu HIV/SIDA, potrivit unei statistici prezentate ieri, cu ocazia Zilei Mondiale SIDA. "În lume trăiesc cu HIV/SIDA aproximativ 33 de milioane de persoane, dintre care aproape 11.000 în România.

Anual, în ţara noastră sunt depistate aproximativ 400 de cazuri noi. Anul 2011 nu face excepţie: s-au înregistrat 405 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA, dintre care 270 în rândul populaţiei tinere (între 20 şi 34 de ani)", potrivit Asociaţiei Române Anti-SIDA.
Anul acesta, Ziua Mondială SIDA se desfăşoară sun sloganul "Zero noi infecţii HIV".
Până în data de 15 decembrie, ARAS va desfăşurta activităţi de informare prin voluntarii săi în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Piatra Neamţ.

Flashmob despre cum să te protejezi de HIV în Gara de Nord

Cu aceeaşi ocazie, a Zilei Mondiale SIDA, voluntari de la Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, Centrul Român HIV SIDA, Institutul Matei Balş şi UNOPA s-au adunat la Gara de Nord si au realizat un flash mob pentru a atrage atenţia asupra acestei maladii şi a modalităţilor de protecţie.
 <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QbuehsJwIBk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: