Evenimentul Zilei > Social > Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi, la GayFest 2008
Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi, la GayFest 2008

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi, la GayFest 2008

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi bucureşteni vor forma dispozitivul de securitate în timpul marşului GayFest 2008, organizat, sâmbătă după-amiază, în centrul Capitalei.

Concret, 392 de poliţişti de la Rutieră şi Ordine Publică şi 40 de luptători ai Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, cărora li se vor alătura 800 de jandarmi de la Inspectoratul Capitalei vor avea misiunea să pună capăt eventualelor incidente care, după modelul anilor trecuţi, ar putea să apară în timpul manifestării.

Parada se va derula începând cu ora 17.00, pe traseul intersecţia bulevardului Decebal cu Strada Nerva Traian – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Libertăţii – Parcul Izvor. Măsuri similare vor fi luate şi sâmbătă dimineaţă, pe timpul „Marşului pentru normalitate“, organizat de Noua Dreaptă şi la care sunt aşteptate să participe aproximativ 500 de persoane. La fel ca şi anul trecut, Noua Dreaptă a obţinut autorizaţie pentru a organiza acest miting, cu câteva ore înaintea GayFest, adică de la ora 11.00 la ora 13.30, pe traseul Ateneul Român – Calea Victoriei – Podul Naţiunilor Unite – Parcul Izvor – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Unirii – Dealul Mitropoliei.

Marşul GayFest de anul trecut a fost marcat de numeroase incidente provocate de membri ai Noii Drepte – în mare majoritate suporteri stelişti sancţionaţi şi pe stadion – care nu sunt de acord cu orientarea sexuală a participanţilor la festival.