În Giuleşti, haosul este la el acasă. După ce a scos Rapidul din Europa şi l-a dus mai aproape de retrogradare decât de primul loc, antrenorul portughez Jose Peseiro a fost ieri reconfirmat în funcţie în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată într-o atmosferă tragicomică. Patronul Fathi Taher a încercat să limpezească apele, însă n-a făcut decât să le tulbure şi mai tare printr-un discurs incoerent. „L-am suspendat pe Peseiro, dar nu regret. Poate acum s-a trezit şi el. Poate că nu a fost susţinut şi nici el n-a comunicat cu cei din jur. Mâine va avea o întâlnire cu suporterii. N-am terminat cu analizele, l-am reconfirmat pe Peseiro pentru că nu puteam lăsa lucrurile în aer“, a declarat patronul „alb-vişiniilor“.

„Dacă nu înţeleg eu fotbalul românesc, Peseiro nici atât!“

Singurul lucru demn de apreciat în atitudinea lui Taher a fost sinceritatea: „E greu şi pentru Peseiro că a venit într-o ţară străină… Dacă eu, care sunt aici de atâţia ani, nu înţeleg fotbalul românesc, Peseiro nici atât!“.
 
Iordanianul a mai anunţat că Nae Manea a devenit director general adjunct, dar şi director tehnic al Rapidului.

Reconfirmarea lui Peseiro pe banca Rapidului a venit după ce, în dimineaţa zilei de ieri, Taher bătuse palma cu italianul Bergodi! Taher a dat dovadă şi de multă naivitate în materie de fotbal: „Nu înţeleg de ce nu a existat comunicare între jucători şi Peseiro… Toţi s-au plâns la Nae Manea. Noi primeam rapoarte că e bine şi că jucătorii aleargă, dar mulţi erau nemulţumiţi. Peseiro trebuie să vorbească mai mult cu jucătorii“, a spus Taher.

Dezinteresul lui Jose Peseiro faţă de activitatea sa în România a fost dezvăluit de Nae Manea: „Peseiro e crescut în alt stil de fotbal. Când i-am spus că între tur şi retur sunt trei luni de pauză, s-a uitat la mine cu uimire“.

141 de ore a durat suspendarea lui Jose Peseiro, anunţată de Taher joi, la ora 20.00, şi anulată oficial aseară, la ora 17.00, în cadrul unei conferinţe de presă