"Pescarii" din Feroe, coşmarul austriecilor

"Pescarii" din Feroe, coşmarul austriecilor

În Grupa a 7-a preliminară pentru Cupa Mondială din 2010, din care face parte şi România, se va disputa mâine şi partida Insulele Feroe - Austria.

În urmă cu 18 ani, austriecii au ieşit şifonaţi în urma unei confruntări cu „pescarii“. Pe 12 septembrie 1990, fotbaliştii din Feroe au învins Austria cu 1-0, într-o partidă contând pentru calificarea la Euro 1992, producând astfel o mare surpriză pentru fotbalul european. Preliminariile pentru Euro 1992 reprezentau prima competiţie oficială pentru „pescari“.

Jogvan Martin Olsen, tehnicianul naţionalei din Feroe, consideră duelul de mâine ca fiind unul special. „Probabil nu va trebui să le spun prea multe lucruri jucătorilor mei. Numele adversarului îi va face să fie foarte determinaţi“, crede antrenorul formaţiei pe care România a învins-o luna trecută, în deplasare, cu 1-0.

Josef Hickersberger, selecţionerul care s-a aflat pe banca Austriei la eşecul din 1990, nici nu vrea să mai audă de Feroe. „Voi privi meciul la televizor şi, indiferent de rezultat, mă voi bucura că nu sunt acolo. Nu vreau să-mi amintesc despre partida de acum 18 ani“, a mărturisit antrenorul.

Ne puteți urmări și pe Google News