Evenimentul Zilei > Actualitate > PERIPEŢIILE UNUI NEMŢ PE DUNĂRE. A eşuat a doua oară navigând după o hartă veche
PERIPEŢIILE UNUI NEMŢ PE DUNĂRE. A eşuat a doua oară navigând după o hartă veche

PERIPEŢIILE UNUI NEMŢ PE DUNĂRE. A eşuat a doua oară navigând după o hartă veche

Germanul Michael U. a reuşit "performanţa" de a eşua pe Dunăre de două ori în câteva zile. S-a încăpăţînat să navigheze cu o hartă veche şi a nimerit, iarăşi, într-un banc de nisip.

Un turist neamţ a avut parte de peripeţii pe care o să le ţină minte toată viaţa. Navigând cu ambarcaţiunea sub pavilion german Saillabout II, el a  eşuat pe Dunăre şi în Mehedinţi şi în Constanţa. Dumunică, el a fost salvat de poliţiştii de frontieră de la Gârla Mare. Astăzi, el a sunat, din nou, la 112, pentru a fi scos dintr-un banc de nisip, la Cernavodă.
În jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au fost solicitaţi de către un reprezentant al Poliţiei Transporturi Navale Cernavodă să intervină pentru a repune pe linia de plutire un yacht sub pavilion Germania.
Respectiva ambarcaţiune rămăsese blocată între bancuri de nisip la aproximativ cinci kilometri de oraşul Cernavodă.
O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă tip Harpoon a intervenit pentru a dezeşua yacht-ul la bordul căreia se aflau un cetăţean german şi unul român.
"Pasagerii au declarat că veneau dinspre o localitate din Serbia. N-a durat mult intervenţia iar ambarcaţiunea şi-a continuat drumul spre Tulcea", a precizat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent principal Marius Ovidiu Niculescu.
În jurul orei 12.45 ambarcaţiunea a fost repusă pe linia de plutire şi a putut să-şi continuie croaziera pe Dunăre fără a fi înregistrate avarii.  Neamţul şi însoţitorul său român nu au necesitat îngrijiri medicale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: