Evenimentul Zilei > Actualitate > Pepsi lansează sticla de plastic din plante
Pepsi lansează sticla de plastic din plante

Pepsi lansează sticla de plastic din plante

Pepsi a anunţat săptămâna aceasta că a produs prima sticlă de plastic realizată numai din materiale pe bază de plante, conform presei internaţionale.

Noua sticlă este realizată din scoarţă de pin, coji de porumb şi alte materiale vegetale. Compania doreşte să folosească în viitor şi alte materiale pentru producerea sticlelor ecologice cum ar fi coji de portocală, de cartofi sau de ovăz.
Principalul competitor al companiei, Coca Cola, a realizat acum doi ani o sticlă numită Plant Bottle (Sticla din Plante) care era realizată în proporţie de numai 30% din materiale pe bază de plante. Reprezentanţii Pepsi doresc să realizeze câteva sute de mii de sticle în 2012 pentru a testa produsul înainte să treacă la producţia în masă.
Sticlele de plastic clasice au la bază combustibili fosili, ca petrolul, o resursă limitată al cărei preţ creşte constant. Preţul unei sticle făcută din plante este asemănător cu cel al clasicului PET. În plus, o astfel de sticlă reduce semnificativ impactul pe care industria îl are asupra mediului.  

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.