Steaua s-a chinuit duminică seară s-o învingă, în Ghencea, pe modesta Gaz Metan Mediaş. „Roş-albaştrii” au câştigat cu 2-0 şi rămân la un punct distanţă de liderul CFR Cluj, dar jocul echipei lui Stoichiţă i-a îmbolnăvit din nou pe fani.
 
Fără nicio idee tactică şi cu câteva „mâini moarte” pe teren, Steaua a fost salvată din nou de atacanţii Bogdan Stancu, care a înscris un gol din lovitură liberă, în minutul 63, şi Pantelis Kapetanos, care a transformat un penalty obţinut tot de el, în minutul 79.
 
„Fără Stancu şi Kapetanos, Steaua s-ar duce în «B»

”Gigi Becali a fost singurul care s-a entuziasmat după jocul insipid al „roş-albaştrilor”. Fostul oier a bătut câmpii în stilul său arhicunoscut, susţinând că Steaua va lua sigur titlul pentru că au revenit Cristi Tănase şi Ifeanyi Emeghara. Mai mult, Gigi a trâmbiţat că „Parpas are ceva din Mirel Rădoi”.

Ion „Liţă” Dumitru, fostul mare jucător al echipei din Ghencea, a analizat pentru „Evenimentul zilei” prestaţia Stelei şi a râs în hohote de concluziile „tehnico- tactice” la care a ajuns Gigi Becali.

„Mie nu mi-a plăcut nimic în jocul Stelei. Au luat trei puncte, rămân sus, dar dacă au ajuns să se bucure de o victorie cu Gaz Metan Mediaş, e groasă… Fără Stancu şi Kapetanos, Steaua s-ar duce în «B». Ei salvează mereu echipa, dar să vedem cât or mai putea. Am văzut că Gigi vorbeşte de titlu. Ha-ha-ha! E posibil, pe fondul ăsta nebun în care se joacă fotbalul la noi. Aceasta este cea mai slabă echipă din istoria Stelei. Dacă ajung în Liga Campionilor, n-au nicio şansă. Fug repede de-acolo… Iar Parpas are un singur lucru în comun cu Mirel Rădoi, ambii au acelaşi sex! Pe Parpas nu l-aş fi luat nici la Concordia Chiajna. N-am ce face cu el aici, am jucători mai buni. De altfel, dacă stau bine să mă gândesc, în afară de Stancu, Kapetanos şi Tănase, n-aş lua la Chiajna niciun alt jucător de la Steaua. Restul sunt «pământ»”, ne-a declarat Liţă Dumitru.

Propune doi fundaşi centrali
 
Antrenorul de la Concordia (Liga a II-a) susţine că îi va propune Stelei fundaşi de valoare. „O să mă duc să am o discuţie cu Gigi şi o să-i spun că e păcat să mai arunce banii aiurea. Gardoş şi Nae, fundaşii centrali de la mine, sunt mai buni decât tot ce are el”, a încheiat Liţă, care a evoluat la Steaua în perioada 1972-1980.

„S-a jucat pe un teren greu. E dificil să faci spectacol pe un astfel de gazon. Am dominat copios partida. Am fost înjurat tot meciul, dar nu vreau război cu nimeni, îmi văd de treaba mea.“
MIHAI STOICHIŢĂ antrenor la Steaua

 
REVENIRE SPECTACULOASĂ
 
„Pictorul” Emeghara

 
Ifeanyi Emeghara a fost marea surpriză a Stelei în partida cu Gaz Metan Mediaş. Nigerianul a fost folosit ca fundaş dreapta şi a evoluat mult mai bine decât restul coechipierilor, deşi abia revenise pe teren după o pauză de trei luni.
 
Africanul a fost cumpărat în vara anului 2007 de la Poli Timişoara, dar a stat mai mult accidentat. În aproape trei sezoane, el a strâns doar 14 meciuri în campionat şi şase în cupele europene în tricoul „roş-albaştrilor”.

Prenumele său, Ifeanyi, este o prescurtare a expresiei Ifeanyichukwu, din dialectul tribului Igbo, din Nigeria, care înseamnă „Nimic nu e imposibil cu Dumnezeu”. Revenirea africanului l-a făcut pe Gigi Becali să exulte: „Lam aşteptat atât de mult. Omul ăsta face artă, «pictează» pe teren”.
 
Veteranul Petre Marin, sfătuit să iasă la pensie

Dacă Emeghara a fost întâmpinat cu simpatie, Petre Marin (36 de ani) a intrat în gura fanilor. „Ieşi la pensie!”, i-au cerut imperativ fanii de la tribuna a doua, la finalul partidei.
 
„Pensionarea” celui poreclit „Jair” este unul dintre puţinele puncte în care fanii şi patronul Gigi Becali împărtăşesc aceeaşi opinie.
 

20 de meciuri
în toate competiţiile a jucat Ifeanyi Emeghara pentru Steaua, deşi a fost cumpărat încă din vara anului 2007. Nigerianul a bifat prima apariţie din 2010 contra celor de la Gaz Metan

STEAUA – GAZ METAN 2 – 0
B. Stancu (63), Kapetanos (79-penalty)

STEAUA: Tătăruşanu 6, Emeghara 6, Parpas 5, Jelev 5, P. Marin 4, Nicoliţă 5, Ov. Petre 5, (46, Arm. Karamian 5) Toja 4, Cr. Tănase 6, B. Stancu 7, (80, Surdu), Kapetanos 7, (87, P. Moreno), Antrenor: Mihai Stoichiţă

GAZ METAN: Buchta 5, Hoban 5, Fl. Lazăr 5, Akaki 5, Buzean 6, Al. Muntean 5, (57, Cigan 5), Kubala 4, Cr. Todea 4, Pârvulescu 5, (68, Dudiţă 5), Eric 5, (35, R. Zaharia 4), Silvăşan 4, Antrenor: Cristian Pustai
Arbitri: M. Drăgănescu 6 – M. Artene 6, I. Babadac 6

Stadion: „Steaua” – Bucureşti; Spectatori: 9.000