Pe Gigi Becali îl ustură buzunarul

Pe Gigi Becali îl ustură buzunarul

Fiindcă partidele disputate contra echipelor fără nume pe "Naţional" Arena" îl costă mult, patronul ia în calcul revenirea în Ghencea.

După ce la începutul săptămânii a dat lovitura şi a câştigat derby-ul cu rivala Dinamo (scor 3-1), chiar în Ştefan cel Mare, Steaua evoluează diseară, pe teren propriu, împotriva formaţiei CFR Cluj (ora 20.00, în direct la Digi Sport), în ultima etapă a turului din Liga I.

Victoria împotriva "câinilor" le-a trezit pofta de fotbal fanilor "roş-albaştrilor". 30.000 dintre ei şi-au achiziţionat deja bilete pentru întâlnirea contra "feroviarilor" ardeleni.

"O să le tremure picioarele"

Ne puteți urmări și pe Google News

Interesul pe care l-au manifestat susţinătorii Stelei a readus în prim-plan problema stadionului pe care ar trebui să evolueze "militarii". Patronul Gigi Becali este convins că, la ora meciului cu CFR, "Naţional Arena" se va umple. "La meciul cu CFR vom avea 50.000 de oameni în tribune. În Ghencea am fi avut doar 15.000. Ce e mai bine, 50.000 sau 15.000? Acum, că o să fie 50.000, o să le tremure picioarele ăstora de la Cluj", s-a înfoiat Gigi.

Pe de altă parte, fostul oier a admis că formaţia sa trebuie să revină în Ghencea, după exilul autoimpus din pricina neplăţii chiriei către MApN.

"În Ghencea trebuie să fie un fel de casă a noastră. Acolo trebuie să stăm noi zi de zi. «Naţional Arena» va fi casa de vacanţă, palatul de vacanţă. Acasă, la Pipera, va fi Ghencea, iar cum e palatul, va fi «Naţional Arena». Dacă e casa noastră, cum să o ia Ministerul Apărării? Mai sunt două meciuri, le jucăm şi pe astea pe «Naţional Arena» şi aia e", a anunţat Becali.

Trebuie să achite o restanţă de 250.000 de euro către MApN

Pentru Gigi, revenirea în Ghencea are o miză financiară, dar şi sportivă. Steaua plăteşte 55.000 de euro chirie pentru un joc disputat în cupele europene pe "Naţional Arena" şi 25.000 de euro pentru un meci din campionatul intern. La finalul partidelor cu FC Braşov (10.230 de spectatori) şi Concordia Chiajna (12.000 de spectatori), steliştii nu şi-au acoperit nici măcar chiria din vânzarea biletelor (au încasat aproximativ 20.000 de euro la fiecare joc). Din acest motiv, Becali vrea ca în partea a doua a sezonului Steaua să dispute în Ghencea întâlnirile cu adversarii fără anvergură. El nu mai ia în calcul variantele Ploieşti şi Buzău, acolo unde steliştii au mai jucat în acest sezon al Ligii I partidele de acasă.

Pe de altă parte, pentru a reveni în Ghencea, steliştii trebuie să achite către MApN o restanţă de 250.000 de euro, plus o chirie lunară de 21.000 de euro. Patronul vrea să renegocieze contractul de închiriere al arenei din Ghencea.

Gigi nu a renunţat nici la ideea de a-l aduce în funcţia de manager pe Anghel Iordănescu. "Generalul" a spus că nu va reveni la Steaua decât atunci când "militarii" rezolvă problema stadionului, adică atunci când va reveni în Ghencea, "leagănul" marilor performanţe. 17 mai 2011 este data ultimului joc disputat de Steaua în Ghencea