Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL va depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea
PDL va depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea

PDL va depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a anunţat, astăzi, că democrat-liberalii îl vor reclama pe Liviu Dragnea.

„Am depus plângere la Parchet pentru Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, care a cerut ilegal ca toţi preşedinţii de secţii de votare – care, vă menţionăm, sunt apolitici, nu sunt membrii de partid – să-i raporteze în mod abuziv din oră în oră prezenţa la vot în judeţul Teleorman. Acest lucru este ilegal şi abuziv. Domnul Dragnea face uz de funcţia publică pe care o are de preşedinte de Consiliu Judeţean”, a afirmat liderul PDL.

Vicepreşedintele PDL a susţinut că, în judeţul Teleorman, a fost identificat un cetăţean care a introdus 50 de buletine de vot în urne, iar altul, în judeţul Mehedinţi, cu 21 de buletine de vot.

„S-au făcut deja plângerile penale. Menţionăm că plângerile se fac la Parchet şi urmează să fie cercetate. Se sesizează şi Poliţia, dar cercetarea o face Parchetul, nu trebuie neapărat să se finalizeze astăzi, ele vor continua, indiferent de rezultatul votului. Aşa că atenţie pentru cei care încalcă legea”, a arătat democrat-liberalul.

El a adăugat că PDL a identificat în timp real voturi ilegale şi multiple, dând spre exemplu persoane din Capitală care au votat în alt sector decât în cel care locuiesc, neavând viză de flotant.

„Vom depune plângere la Parchet şi vor fi urmăriţi la toate secţiile de votare din ţară şi verificaţi ulterior prin soft pentru a se identifica dacă există cumva şi vot multiplu pentru aceasta depunând o altă plângere penală, pedepsele fiind cumulare. Atenţionăm că aceste verificări se vor face în toată ţară, iar cei care răspund sunt oamenii şi nu eventual partidele de la care sunt membri”, a explicat vicepreşedintele PDL.
Potrivit lui Boureanu, PDL monitorizează toate intrările în Bucureşti şi în judeţele din ţară: „Avem 61 de autocare cu numerele de identificare pentru fiecare, ora la care au intrat şi direcţiile în care s-au îndreptat. Fiecare din ele sunt monitorizare pentru a verifica dacă nu se opresc la secţii de votare. (…) Domnul Rus şi MAI nu îşi fac datoria, nu există în momentul de faţă o verificare la intrările în judeţe a turismului electoral”. 
Vicepreşedintele PDL a susţinut totodată că s-au depus plângeri deoarece se transmit sms-uri semnate în fals cu numele lui Traian Băsescu care îndeamnă românii să se iasă la vot.

„PDL şi-a îndemnat susţinătorii şi pe toţi cetăţenii României să nu se prezinte şi să nu legitimeze această fraudă. Mai mult decât atât ne punem problema să depunem plângeri penale pentru acei lideri politici care fac campanie în ziua votului”, a completat Boureanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.