Evenimentul Zilei > Politica > PDL testează buna credinţă a USL: „Folosiţi SOFTUL PENTRU VOT MULTIPLU la referendum. El există!”
PDL testează buna credinţă a USL: „Folosiţi SOFTUL PENTRU VOT MULTIPLU la referendum. El există!”

PDL testează buna credinţă a USL: „Folosiţi SOFTUL PENTRU VOT MULTIPLU la referendum. El există!”

Softul se află în custodia STS şi a mai fost folosit de două ori, după retragerea lui Teo Trandafir de la Camera Deputaţilor.

Preşedintele organizaţiei municipale a PDL Constanţa, deputatul Constantin Chirilă cere organizatorilor referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu, să folosească softul pentru depistarea votului multiplu.

Parlamentarul crede că „există mari şanse ca la referendum, turismul electoral să fie folosit de către organizatori, iar, în ceea ce priveşte încrederea în instituţii şi în cuvântul dat al celor care ne conduc, nu mai e cazul, au reuşit să o spulbere”.

„Eu fac apel în calitate de parlamentar şi de vicepreşedinte al comisiei pentru tehnologia informaţiei, să fie folosit acest soft pe care l-am mai folosit de altfel şi la două scutinuri la alegerea deputaţilor de Bucureşti, după retragerea lui Teo Trandafir”, a spus Chirilă într-o conferinţă de presă. În opinia deputatului PDL de Constanţa, „odată introdus în sistem, există posibilitatea depistării votului multiplu, cred că ar fi un mijloc de a demostra că ne dorim să fie transparenţă şi ar fi un mjloc de a-i păzi de alegători să greşească”.

Constantin Chirilă a amintit că de altfel acest soft a fost creat împreună cu STS şi Autoritatea Electorală Permanentă şi ar fi dat roade. El trebuie doar implementat în toate secţiile de votare pentru că „tehnic, există suportul să acopere toată ţara”.

La rândul lui, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru a anunţat că democrat-liberalii împreună cu PNŢCD, PER şi Noua Republică, pregătesc pentru 20 iulie un miting de amploare în faţa prefecturii. „Fac un apel la cetăţenii Constanţei să participe la referendumul de demitere a preşedintelui ţării şi să sancţioneze, votând cu NU, instaurarea dictaturii USL în România” a încheiat Chiru.
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.