Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL îşi construieşte o armată de militanţi
PDL îşi construieşte o armată de militanţi

PDL îşi construieşte o armată de militanţi

Marian Jean Marinescu, preşedintele Comisiei de Statut a PDL, a descris astăzi, într-o conferinţă de presă la Craiova, principalele modificări la statut adoptate de partid în cadrul Consiliul de Coordonare care a avut loc vineri.

Cea mai importantă dintre acestea este crearea unei noi celule de bază a partidului – organizaţia pe secţia de votare, existenţa căreia presupune strângerea a cel puţin 300.000 de membrii de partid activi.
În prezent, conform datelor furnizate de Marinescu, PDL are aproximativ 250.000 de membri la nivel naţional, în baza de date. Însă noile modificări din statut cer ca fiecare organizaţie de secţie de votare să aibă cel puţin 15 membri.
„Sunt în jur de 20.000 de secţii de votare în toată ţara. Asta înseamnă că ne trebuie cel puţin circa 300.000 de membri”, a spus Marinescu. Fiecare astfel de structură va fi condusă de un birou format din cinci persoane. Marinescu a mai spus că va fi nevoie, cel mai probabil, de un recensământ în rândul membrilor de pe hârtie pentru a vedea dacă aceştia mai sunt sau nu activi.
„Trebuie să transmitem mesajele peste tot”
„O secţie trebuie să aibă neapărat 15 membri pentru că vrem să lărgim baza de membri ai partidului astfel încât să putem să transmitem mesajele şi obiectivele peste tot în rândul cetăţenilor. Trebuie ca cetăţenii să aibă legătură cu ceea ce facem noi ca partid şi apoi să îşi întărească controlul asupra statului, prin preluarea iniţiativelor pe care le au ei şi încercarea de a le materializa”, explică Marinescu logica din spatele întăririi rândurilor. Tot el spune că această structură pe secţia de votare exista deja, numai că nu era o structură permanentă – se activa doar în preajma alegerilor, nu era prevăzută în statut şi nu avea o formă comună de organizare sau un număr minim de membrii prevăzuţi.
Un nou nivel organizaţional creat de PDL şi prevăzut acum în statut este organizaţia pe colegiu de Camera Deputaţilor. „Noi am considerat că este necesar având în vedere că alegerile se fac în colegii. Va exista la nivelul fiecărui colegiu, acum colegiu pe structura de la Camera Deputaţilor, ulterior vom vedea ce se întâmplă. Noi sperăm să fie pe structura colegiului din Parlamentul României, cu maxi 300 de parlamentari”, a explicat Marinescu.
Partidul creează locuri de muncă
Dacă pentru Guvern misiunea creării de noi locuri de muncă se dovedeşte dificilă, nu acelaşi lucru se întâmplă la partidul de guvernământ. „Am introdus o structură atât la nivel de judeţ cât şi la nivel naţional de personal remunerat care să ajute în activitate membrii de partid aleşi în structurile de conducere ale fiecărui nivel la judeţ sau la nivel naţional”, a spus Marinescu. Fiecare organizaţie judeţeană va plăti între patru şi şase persoane care se pricep la organizat partide politice şi, eventual, la ştiinţe politice ori marketing politic. Cerinţele nu au fost încă stabilite şi nici modalitate de acordare a acestor joburi.
Adeziuni online
Alte modificări aduc unificarea structurilor de tineret ale partidului – organizaţia pentru tineret şi organizaţia pentru studenţi, într-una singură, crearea unor comisii de specialitate pentru opt domenii – sănătate, educaţie, agricultură, din care să facă parte membrii de partid şi specialişti invitaţi din aceste domenii, dar şi posibilitatea ca adeziunile la PDL să fie completate online.
„Aceste modificări au fost făcute pentru a ne adapta la situaţia politică şi situaţia electorală, dar să ne adaptăm şi la situaţia unui partid de 40 la sută. În acel moment trebuie să ai o altă abordare în ceea ce priveşte activitatea politică. În acelaşi timp reafirmăm dorinţa noastră de a avea cât mai mulţi membri, de a atrage în PDL specialişti, persoane care pot să contribuie la actul de guvernare şi cetăţeni care pot să contribuie la aplicarea a ceea ce noi gândim”, a concluzionat Marinescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.