PDL cere demisia lui Liviu Dragnea

PDL cere demisia lui Liviu Dragnea

Democrat-liberalii cer demisia vicepremierului Liviu Dragnea după ce Curtea Constituţională "a desfiinţat" proiectul descentralizării.

"PDL solicită demisia vicepremierului Liviu Dragnea după ce proiectul descentralizării elaborat de acesta şi asumat de Guvernul USL în faţa Parlamentului a fost desfiinţat de Curtea Constituţională într-o motivare de 106 pagini", a spus vicepreședintele PDL, Alin Tișe.

Tişe consideră că Dragnea a demonstrat că este incompetent şi că face parte dintr-un Guvern paralel cu legea.

"Proiectul lui Dragnea a fost practic aruncat la coşul de gunoi de către CCR, la sesizarea PDL. Promovarea unui proiect ilegal de către vicepremierul Dragnea demonstrează incompetenţa acestuia. O astfel de persoană incompetentă nu poate să se ocupe mai departe de un astfel de proiect important pentru România. Cred că Liviu Dragnea a demonstrat cu vârf şi îndesat că nu înţelege descentralizarea, legile ţării şi Constituţia. Liviu Dragnea este la fel de paralel cu legea precum întreg Guvernul USL şi majoritatea USL din Parlament", a precizat Alin Tişe, citat de mediafax.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curtea Constituţională a României a publicat, ieri, motivele pentru care a declarat pe 10 ianuarie ca fiind neconstituţională Legea descentralizării. Conform CCR, reglementările privind transferul unor competenţe de la nivelul administraţiei centrale la administraţia locală în mai multe domenii (agricultură, sănătate, mediu, învăţământ, turism, transporturi) sunt neclare, confuze şi nu sunt previzibile, iar proiectul conţine 'grave probleme de tehnică legislativă'.

CCR susţine că proiectul legislativ nu se mai poate întoarce în Parlament pentru modificare, deoarece legea a fost declarată neconstituţională în ansamblul său, astfel încât Guvernul şi Parlamentul trebuie să iniţieze un nou proiect.