Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL caută soluții. Doi președinți de filiale cer demisia conducerii partidului
PDL caută soluții. Doi președinți de filiale cer demisia conducerii partidului

PDL caută soluții. Doi președinți de filiale cer demisia conducerii partidului

După căderea guvernului, conducerea PDL a avut, în această seară, o audioconferință cu președinții organizațiilor județene. În cursul acesteia, președinții PDL Mehedinți, Mihai Stănișoară, și cel al PDL Neamț, Gheorghe Ștefan, au cerut demisia nu doar a președintelui Emil Boc, ci și a întregii conduceri a partidului.

Surse democrat-liberale au declarat pentru EVZ că Stănișoară și Pinalti au spus că se așteaptă ca toată conducerea partidului să-și depună mandatul. Ei au propus ca, până la alegerile locale din 10 iunie, PDL să aibă o conducere interimară, în frunte cu Vasile Blaga, urmând ca după aceea să organizeze un Congres extraordinar. Boc însă nu ar fi dat semne pe moment că are intenția să demisioneze, iar Blaga a calmat apele, spunând că nu e momentul. 
Ceva mai devreme, însă, Boc dădea de înțeles că își asumă răspunderea pentru destrămarea actualei majorități guvernamentale. În măsura în care oportunismul şi traseismul au câştigat în politică, îmi asum acest eşec", a declarat Boc după căderea guvernului Ungureanu. "Voi lua o decizie şi voi vedea în zilele următoare ce voi face", a mai spus el, întrebat dacă demisionează de la conducerea PDL.
După căderea Guvernului, PDL a anunțat, la Cotroceni, că nu va propune un nou premier și că trece în Opoziție.
CITIȚI ȘI:

  • Moțiunea USL, aprobată cu 235 de voturi
  • TRAIAN BĂSESCU DESEMNEAZĂ PREMIERUL. Victor Ponta, propus de USL, așteaptă Decretul Președintelui | LIVE TEXT