Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL Bucureşti reclamă la ANI averea secretă a directorului Dedu, subordonatul lui Sorin Oprescu
PDL Bucureşti reclamă la ANI averea secretă a directorului Dedu, subordonatul lui Sorin Oprescu

PDL Bucureşti reclamă la ANI averea secretă a directorului Dedu, subordonatul lui Sorin Oprescu

În urma investigaţiei de presă a "Evenimentul Zilei", sub titlul "Averea neştiută a lui Dedu, şeful Direcţiei Transporturi de la Primăria Capitalei", PDL Bucureşti a decis să propună în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) înfiinţarea unei comisii de anchetă care să aibă ca scop verificarea contractelor Direcţiei Transporturi.

„Această comisie trebuie să scoată la iveală eventualele nereguli care i-au permis subordonatului lui Sorin Oprescu să dobândească o avere atât de mare, precum cea prezentată în articolul de presă”, se arată în comunicatul PDL.
Totodată, PDL Bucureşti a anunţat că va sesiza oficial Agenţia Naţională de Integritate în acest caz, pentru a demara cercetările specifice în ceea ce-l priveşte pe Ion Dedu. „Primarul general al Capitalei, cel care a încurajat şi promovat această caracatiţă a corupţiei în Primăria Municipiului Bucureşti, trebuie să treacă imediat la demiterea lui Ion Dedu, şeful Direcţiei Transporturi. În caz contrar, Sorin Oprescu va dovedi încă o dată că nu este altceva decât capul corupţiei din Primărie”, se mai arată în documentul de presă.
PDL îi mai cere primarului peneral să-şi retragă camarila pe care a impus-o în fruntea direcţiilor din PMB cu scopul declarat de a obţine bani pentru campania sa electorală. „Bucureştenii, cei cărora Sorin Oprescu le explică în permanenţă că nu are bani de investiţii sau că abia sunt bani pentru subvenţionarea căldurii, trebuie să afle adevărul despre oamenii impuşi în funcţie de primarul peneral. Cetăţenii Capitalei trebuie să ştie că, precum Ion Dedu, există alte câteva zeci de directori şi directoraşi al căror singur scop este acela de a spolia bugetul Bucureştiului pentru ei şi cel care i-a numit în funcţie. Ion Dedu este doar un exemplu al tipului de cadre pe care a înţeles Primarul General să-i promoveze în cei trei ani şi jumătate de când ocupă această poziţie”, se mai arată în comunicat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: