Evenimentul Zilei > Actualitate > Păzea, s-a întors Borcea şi face din nou prăpăd!
Păzea, s-a întors Borcea şi face din nou prăpăd!

Păzea, s-a întors Borcea şi face din nou prăpăd!

La primul joc de la implicarea acţionarului, echipa de fotbal Dinamo a câştigat cu ajutorul arbitrilor meciul din "16"-imile Cupei României.

O etapă a suferit Dinamo de pe urma arbitrilor, în jocul de campionat cu FC Vaslui, când a fost "ciupită" lejer de "central" prin faptul că acesta n-a eliminat un adversar.

A urmat obişnuitul scandal făcut de Cristi Borcea, "ultrasul" din conducerea clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare revenind lângă echipă după ce o anumită perioadă şi-a suspendat sarcinile executive şi a stat mai mult prin străinătate.

Oficialul şi-a umflat muşchii în public, supărat că moldovenii au fost mai puternici în culise, apoi a pus în circulaţie sistemul de relaţii pe care-l are. Urmarea? Brusc, Dinamo a beneficiat de un arbitraj favorabil la următoarea partidă, miercuri seară, cu Ceahlăul Piatra- Neamţ, în "16"-imile Cupei României (oaspeţilor le-a fost anulat pe nedrept un gol şi s-a dictat împotriva lor un penalty inventat).

A plecat iar în străinătate

În perspectiva rundei viitoare, există şi un fapt pozitiv pentru cei de la Unirea Urziceni. Borcea a plecat iarăşi din ţară, astfel că ialomiţenii, viitorii adversari din campionat, pot răsufla oarecum uşuraţi. Nu doar că obişnuieşte să apese deseori pe "butoane" (frecvent îl bagă în şedinţă pe Vasile Avram, preşedintele de paie al Comisiei Centrale a Arbitrilor), dar îi şi place să se laude cu acest lucru. "Ţi-am cumpărat şi aerul!", obişnuieşte să se fălească Borcea în discuţiile cu Andone, amintindu-i tehnicianului de titlul câştigat de Dinamo în 2004.

Ioan Andone regretă că n-a dat bir cu fugiţii

Atmosfera este apăsătoare la Dinamo. Fanii i-au părăsit pe "câini", de vină fiind rezultatele slabe, întreţinute de bănuiala că anumite partide au fost trântite intenţionat la pariuri, dar şi de atitudinea antrenorului Ioan Andone, care pare controlat de şefi şi de impresari. Miercuri, doar câteva sute de oameni au venit la stadion pentru a vedea echipa în Cupă. Motiv pentru Andone să se certe cu "internauţii", pe care i-a numit analfabeţi.

Antrenorul regretă că n-a plecat de la Dinamo atunci când a avut ocazia. Recent, un club arab i-a oferit 50.000 de dolari pe lună, dar fostul internaţional a cerut un salariu dublu.

La rândul lor, moldovenii sunt un car de nervi. "Arbitrul ne-a cam luat la mişto!", s-a descărcat Marin Barbu, antrenorul nemţenilor. Fotbaliştii pietreni au simţit pe teren maniera pro- Dinamo a arbitrilor.

"Mortul de la groapă nu se mai dezgroapă", şi-a ridicat singur moralul căpitanul Alexandru Forminte, care a marcat golul anulat de "centralul" Mugurel Drăgănescu. "Tuşierul s-a dus la colegul meu, Constantinescu, şi l-a întrebat: «Să mori tu că n-a fost henţ»?! Nici în Divizia B nu am avut parte de un asemenea arbitraj!", ne-a mai spus Forminte.

"Pinalti": "Ar trebui să-i ajute pe cei slabi!"

Fan al echipei Dinamo, Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare al formaţiei Ceahlăul şi primar în Piatra-Neamţ, a protestat faţă de deciziile aberante ale "centralului". "A fost un arbitraj tendenţios. Drăgănescu n-are ce căuta în arbitraj. Ar trebui exclus, după ceea ce a făcut la meciul nostru. În cazul lui Vasile şi Marius Avram există o incompatibilitate. Unul dintre ei ar trebui să plece, ori tatăl de la CCA, ori fiul din arbitraj. Dacă ar fi caractere şi ar avea omenie, arbitrii ar trebui să-i ajute pe cei slabi şi săraci, nu pe cei tari şi bogaţi! Eu aş înfiinţa o şcoală de arbitraj", ne-a declarat "Pinalti".

"Tuşierul de pe acea parte a venit la colegul meu, Constantinescu, şi l-a întrebat: «Să mori tu că n-a fost henţ?»! Nici în Divizia B n-am avut parte de un asemenea arbitraj!“,
ALEXANDRU FORMINTE, căpitanul echipei de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamţ

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: