Patru modalităţi sănătoase de preparare a cartofilor

Patru modalităţi sănătoase de preparare a cartofilor

Vă plac mâncărurile care conţin cartofi, însă faceţi tot posibilul să vă abţineţi de la ele, de teama caloriilor în exces? Există soluţii, spun nutriţioniştii americani, care vin cu reţete sănătoase de prepare a cartofilor.

Cartofii sunt o sursă importantă de potasiu, fibre şi vitamina C, dar multe dintre reţetele populare de preparare a acestor alimente aduc mai multe deservicii decât beneficii organismului nostru, spun specialiştii. Pentru a putea beneficia din plin de proprietăţile cartofilor, portalul de sănătate medicinenet.com vă sugerează patru modalităţi sănătoase de preparare, acceptate de Academia Americană de Nutriţie şi Dietetică. 1. Cartofi la cuptor Gătiţi cartofii la cuptor, iar după ce s-au copt adăugaţi smântână degresată sau cu puţină grăsime, brânză rasă, arpagic sau broccoli. 2. Cartofi prăjiți Tăiaţi cartofii pai, stropiţi-i cu puţin ulei de măsline şi puneţi-i la cuptor pentru a vă prepara o porţie sănătoasă de cartofi prăjiți. 3. Cartofi în coajă Tăiaţi fiecare cartof pe jumătate şi îndepărtaţi o parte din pulpă. Stropiţi-i apoi cu puţin ulei de măsline, presăraţi puţină boia de ardei şi puneţi-i la cuptor. 4. Cartofi sote Tăiaţi cartofii cubuleţe şi preparaţi-i sote cu ceapă şi ardei roşu.

Ne puteți urmări și pe Google News