Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru ani fără Nicolae Dobrin
Patru ani fără Nicolae Dobrin

Patru ani fără Nicolae Dobrin

Astăzi se împlinesc 4 ani de la moartea lui Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai talentaţi jucători pe care i-a avut vreodată România. Nicolae Dobrin s-a stins din viaţă pe 26 octombrie 2007, la vîrsta de 60 de ani, la Piteşti, după o lungă suferinţă.

"Prinţul din Trivale" sau "Gâscanul", aşa cum era poreclit Nicolae Dobrin, a fost un fotbalist-nepereche.

Născut la Piteşti, pe 26 august 1947, Dobrin a evoluat de-a lungul carierei sale doar la FC Argeş şi, pentru o scurtă perioadă de timp, la CS Târgovişte.

Dobrin a debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani şi 10 luni, într-un meci Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti (aşa cum se numea atunci FC Argeş).

A strâns 408 meciuri în Divizia A şi a marcat 111 goluri. Dobrin a îmbrăcat de 48 de ori tricoul echipei naţionale a României, pentru care a înscris 6 goluri.
Deşi şi-a adus aportul la calificarea echipei naţionale la Campionatul Mondial din 1970, din Mexic, Nicolae Dobrin nu a evoluat nici măcar un minut.
Într-o poveste relatată cu doar câteva luni înainte de a muri, şi prezentată în exclusivitate de Evenimentul zilei, Nicolae Dobrin dezvăluia, după 27 de ani, adevăratul motiv: "grupul Dinamo l-a sabotat, după ce îl lăsase lefter pe Radu Nunweiller la cărţi".

Personaj fabulos, Dobrin era recunoscut pentru modestia sa proverbială.
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/B9X4tTdSh0c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>