Patronatele din construcţii au răspuns la apelul lansat aseară de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi au pus la dispoziţie, până la această oră, 375 de utilaje (buldoexcavatoare, autogredere, vole etc.) în 36 de judeţe pentru a se ajuta la deszăpezirea localităţilor şi a drumurilor izolate din cauza căderilor masive de zăpadă.
Comandamentul de iarnă al MDRT va furniza prefecturilor judeţene numărul total de utilaje cu care patronatele din construcţii s-au arătat dispuse să intervină în fiecare judeţ în parte.
 „Le mulţumim tuturor celor din industria de construcţii care au răspuns atât de prompt la apelul nostru. În doar câteva ore, am reuşit să strângem 375 de utilaje în aproape toate judeţele ţării, iar ofertele de ajutor continuă să sosească la sediul ministerului. Patronatele din construcţii, la fel ca federaţiile din turism, au dovedit o solidaritate extraordinară şi au înţeles că utilajele care stau nefolosite în parcări pot ajuta la salvarea vieţii oamenilor atât de greu încercaţi în această iarnă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului oferă, în continuare, tot sprijinul său pentru deszăpezirea localităţilor izolate şi pentru livrarea de hrană şi apă sinistraţilor“, a declarat ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Cristian Petrescu.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a organizat un comandament de iarnă special pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă. Sâmbătă, 11 februarie, MDRT a demarat campania de ajutorare a sinistraţilor şi a făcut apel la reprezentanţii industriei de turism pentru a dona produse alimentare şi bunuri de primă necesitate.
Primul convoi umanitar a fost distribuit chiar sâmbătă după-amiază sinistraţilor din localitatea Săgeata (judeţul Buzău), iar alte convoaie cu ajutoare sunt pe drum. Federaţiile patronale, lucrătorii individuali din turism, reprezentanţii altor companii şi oamenii simpli care doresc, în continuare, să doneze produse, precum şi patronatele din construcţii care pot furniza utilaje pentru deszăpezire sunt rugaţi să contacteze comandamentul de iarnă al MDRT la numărul de urgenţă 0800.86.82.82.