Patiserie clandestina, cu baclavale și plăcinte, închisă de OPC Constanța

Patiserie clandestina, cu baclavale și plăcinte, închisă de OPC Constanța

O fabrică de panificație care producea, clandestin, produse de patisere în condiții lipsite de igienă și cu materie primă expirată a fost închisă de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Firma, care își livra produsele, baclavale, plăcinte și foi de plăcinte etc, către centrele comerciale, a fost amendată cu 16.000 de lei.

Patiseria descoperită de OPC își desfășura activitatea , ilegal, în piața Griviței din centrul Constanței, fără a avea vreo autorizație sau certificat de  funcționare. Cele 20 de persoane care lucrau în incintă au fugit care încotro la vederea inspectorilor de la Protecția Consumatorilor. La fața locului au fost chemați reprezentanți ai ITM și ANAF pentru a  depista eventuale nereguli conform specificului activității fiecăreia dintre autorități. 

Comisarul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, a declarat că patiseria nu deținea niciun act legal pe punctul  de lucrudin Piața Griviței. Potrivit acestuia, la control s-au constatat “conditii de iresponsabilitate și lipsă de bun simț”. Aproape 100 de ouă, 20 kilograne de tăieței și 15 kilograme de plăcinte ambalate , cu termen de valabilitate expirat. Podeaua era plină de făină, furtunul care stropea cu apă malaxoarele care frământau coca era pe jos, călcat în picioare de angajați. Vestiarul neamenajat corespunzător iar chiveta și grupul sanitar erau murdare.

Patiseria clandestină este a unui cetățean turc, rezident la Constanța. Proprietarul a fost depistat după adresa trecută pe un pachet de plăcintă cu brânză proaspătă “Hurrem”, fără elemente de indentificare, găsit la vânzare într-un centru comercial din oraș. Fabrica nu mai funcționa, însă, acolo ci la punctul de lucru clandestin. Proprietarul patiseriei a fost chemat la sediul OPC Constanța și sancționat cu o amendă de 16.000 de lei. Punctul de lucru a a fost închis până la intrarea în legalitate.