Evenimentul ZileiPoliticaParlamentul European ia poziție contra Ursulei von der Leyen în scandalul vaccinurilor

Parlamentul European ia poziție contra Ursulei von der Leyen în scandalul vaccinurilor

Parlamentul European ia poziție contra Ursulei von der Leyen în scandalul vaccinurilor
Acuzațiile aduse de europarlamentarul român Cristian Terheș președintei Comisiei Europene încep să capete contur. Tot mai multe voci din cadrul legislativului blocului comunitar o acuză pe Ursula von der Leyen de corupție, din cauza lipsei de transparență în achiziția controversată de vaccinuri anti-Covid 19 din timpul pandemiei.
De la preluarea mandatului, europarlamentarul Cristian Terheș a susținut mai multe discursuri în Parlamentul European, cerând transparență totală în privința contractelor prin care s-au achiziționat vaccinurile anti-Covid. El suspectează faptul că sumele chetuite în acest scop sunt de ordinul zecilor de miliarde de euro.
Joi, fostul membru PNȚCD a luat din nou poziție, menționând că la Bruxelles se înmulțesc vocile care fac zid împotriva șefei Comisiei Europene.
„Comisia Europeană e mitraliată de toate grupurile din Parlamentul European pentru lipsa de transparență, inclusiv pentru că nu a publicat contractele pe vaccinuri și SMS-urile dintre Ursula von der Leyen și Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. De doi ani de zile vorbesc constant despre asta.
Ursula von der Leyen
Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC
Inițial au spus unii că nu se va întâmpla nimic. Eu spun că se va întâmpla. Voi posta toată dezbaterea când e gata.
„Cunoașteți adevărul iar adevărul vă va face liberi!”, a notat europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.
Europarlamentarul a acuzat-o în mod repetat pe președinta Comisiei Europene de corupție din cauză că nu a făcut publice contractele cu firmele de la care instituția a cumpărat vaccinuri anticoronavirus.

3.000 de amendamente cu dedicație

Raportul Comisiei Europene pe tema Covid 19 a fost votat în plenul Parlamentului European în luna iunie. Într-o intervenție în direct în podcastul HAI Live cu Robert Turcescu, europarlamentarul a dezvăluit jocurile de culise care se poartă pe holurile instituției astfel încât să fie mușamalizate controversele legate de achizițiile de vaccin făcute de șefa Comisiei.

„Pe 12 iunie, la 7 seara, s-a votat în Comisia Covid raportul acestei comisii. S-a votat în comisie, urma să se voteze și în plenul Parlamentului. Prima variantă de vot este în comisie. S-au votat undeva la 3.261 de amendamente care au fost depuse de toți colegii europarlamentari. Și eu am depus câteva sute de amendamente la acest raport.

Grupurile politice PPE, TSD și Renew au făcut efectiv pact și au respins toate amendamentele, până și de la stânga, care vorbea despre respectarea drepturilor fundamentale și transparență, despre publicarea integrală a contractelor. Au mers înainte aplaudând tot ceea ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, spunând că este un exemplu de urmat și lăudând Comisia Europeană pentru tot ceea ce a făcut, invitând-o să facă și pe mai departe mai mult decât ceea ce a făcut”, a declarat politicianul în studioul EVZ-Capital.


Accesează: