Evenimentul Zilei > Actualitate > Parlamentarii europeni au refuzat etichetarea „sănătoasă”
Parlamentarii europeni au refuzat etichetarea „sănătoasă”

Parlamentarii europeni au refuzat etichetarea „sănătoasă”

Parlamentarii europeni au votat astăzi împotriva adoptării la nivel european a unui nou sistem codat de culori – tip semafor (roșu, portocaliu și verde) pentru etichetarea produselor alimentare.

Cu ajutorul acestuia s-ar fi putut identifica dacă nivelurile principalilor nutrienți (grăsimi, grăsimi saturate, zahăr și sare) sunt ridicate, medii sau scăzute.
„În plus, sistemul codificat de culori ar fi acţionat ca un stimulent pentru industria alimentară pentru reducerea nivelurilor de grăsimi, zahăr şi sare din produse”, susțin reprezentanții Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.
Însă, parlamentarii europeni  au votat împotriva adoptării la nivel european a unui astfel de sistem, dar au dorit includerea obligatorie pe eticheta unui produs a ţării de provenienţă.
„Votul de astăzi, din Parlamentul European este dezamăgitor. Parlamentarii europeni au ratat posibilitatea de a face mai accesibilă calea spre o alimentaţie mai sănătoasă. Ne temem că lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor este aproape pierdută. Părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi şi nu mai au timp să citească informaţiile detaliate care se găsesc azi pe ambalajele produselor alimentare”, a comentat Costel Stanciu, președintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: