Părinţii vor renova Spitalul „Marie Curie“

Părinţii vor renova Spitalul „Marie Curie“

Pentru lucrări mai este nevoie de 350.000 €, iar cei care au un job pot contribui cu 2% din salariu.

Cel mai mare spital de copii din ţară, „Marie Curie“, va fi renovat parţial pentru că nu există bani pentru finalizarea lucrărilor. Dintr-un milion de euro strâns din donaţii, anul trecut, se vor reamenaja doar cinci etaje din şapte. Pentru secţiile de cardiologie, sugari şi nou-născuţi nu mai există resurse. Anual, în fostul Spital Budimex din Capitală sunt internaţi peste 50.000 de copii.

Fundaţia Scheherazade, împreună cu Prefectura Municipiului Bucureş ti, a lansat ieri o campanie de strângere de fonduri din impozitul de doi la sută, plătit de angajaţi către stat, în 2007. Prefectul Că- tălin Deaconescu a declarat că s-a alăturat acestei campanii deoarece „este cel mai bun proiect care mi-a fost prezentat“. El a mai spus că, în prezent, mai este nevoie de încă 350.000 de euro pentru finalizarea lucrărilor.

Ce trebuie făcut?

Ne puteți urmări și pe Google News

Voluntară a acestui proiect, actriţa Daniela Nane a făcut un apel către toţi cei care ar putea să ajute: „Mai devreme sau mai târziu, oricare dintre noi şi-ar putea vedea copilul suferind. Cred că fiecare părinte ar vrea să se implice în această campanie“.

Orice salariat care vrea să doneze banii către acest spital o poate face simplu, prin completarea unui formular. Cei care au ca singură sursă de venit salariul pot descărca de la www.doilasuta.ro formularul 230, iar pentru cei care mai au şi alte venituri, trebuie completată fişa cu numărul 200. Totodată, este necesară o copie după fişa fiscală de la angajator, din anul precedent. Atenţie, însă! Orice greşeală a datelor completate poate bloca acei bani şi, ca urmare, lucră- rile de reamenajare pot fi întârziate. Data-limită de depunere a acestor documente la registratură sau de trimitere a lor prin poştă, cu scrisoare recomandată, este 15 mai.