Primăria Municipiului București a mutat, pe amplasamentul inițial de la Universitate, cele patru statui (Ion Heliade Rădulescu, Mihai Viteazu, Gheroghe Lazăr și Spiru Haret).
Prezent la șantierul parcării de la Universitate, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a arătat că revenirea statuilor în Piața Universității reprezintă pasul premergător finalizării lucrărilor la parcare.
’’Începând de astăzi cele patru statui au revenit pe locul lor inițial. De luni ne apucăm și amenajăm piața și în câteva săptâmâni o să vă invit pe toți să vedem parcarea funcționala. De asemenea, după ce reamenajăm piața, începem să refacem și trotuarele de vis a vis, în baza unui plan integrat pentru reamenajarea acestei zone’’, a explicat Oprescu.
Edilul-șef a arătat că parcarea de la Universitate face parte dintr-o serie de lucrări care vizează crearea de noi locuri de parcare în zona centrală și eliberarea spațiilor pe care în acest moment sunt parcate autoturisme.
„Tot aici în zona urmează să demarăm lucrările la parcarea de pe Edgar Quinet,  la cea de lângă Cișmigiu, în Piața Walter Mărăcineanu, dar și la cele de lângă Sala Palatului’’, mai precizat primarul general.
420 de locuri de parcare pentru mașini și 20 de locuri pentru motociclete
La rândul său, directorul Direcției Investiții, Bogdan Hreapcă a explicat că realizarea parcării de la Universitate va pune la dispoziția bucureștenilor 420 de locuri de parcare pentru autoturisme și 20 pentru motociclete, investiția fiind realizată în parteneriat public privat.
’’Zilele următoare începem amenajarea la suprafață, iar în paralel lucrăm și la finalizarea  parcării, ceea ce înseamnă finisajele și dotările care au mai rămas de făcut. În câteva săptămâni o să fim gata cu totul’’, a explicat Hreapcă.