Evenimentul Zilei > Actualitate > PARASCHIVESCU: Aparent, de ras
PARASCHIVESCU: Aparent, de ras

PARASCHIVESCU: Aparent, de ras

"Nikita intra in politica".

Am primit vestea sambata seara de la Dan Diaconescu (in direct, cum altfel?) si n-am putut sa rad mai mult de doua secunde. As fi avut toate motivele s-o fac, dar mi-a fost imposibil. De ce? Fiindca admitand un asemenea specimen la televizor, Diaconescu a compromis cu buna stiinta insasi ideea de politica.

A coborat-o in derizoriu, a facut din ea spatiul de manifestare a tuturor deraiatilor, a transformat-o in instrument de validare a unor rebuturi fara minte, adancime si profil. Caci daca Mihaela Ispas, alias Nikita, a patruns aici, de ce n-ar avea voie si altii? In politica e loc pentru toti: eminente interlope, caftangii de gang, manelisti cu lant si jeep, ghicitoare cu trei randuri de fuste, delincventi intratabili, sarlatani cu aere de guru etc.

Timp de patru ore, Nikita a mestecat guma, a stat cu sapca pe cap si a cimentat dezacordul dintre subiect si predicat. Invitata sa-si prezinte noul loc de munca – Asociatia Revolutionarilor si Luptatorilor pentru Dreptate si Libertate a Romilor din Romania -, ea a divulgat ca e vorba de „o asociatie care are scopuri asociate”.

Imediat dupa aceea, Nikita a simtit nevoia sa omagieze cariatidele spirituale care i-au sprijinit detenta politica, printre care Leo de la Strehaia si Octavian Francezu. Pe la unu noaptea am mai aflat ceva picant: desi nu depaseste nivelul de exprimare al unui pangolin dislexic, Nikita a absolvit cursurile Liceului de arta „George Enescu” si este studenta la Drept. Incep sa inteleg de ce Justitia e legata la ochi si ma grabesc sa-i recomand dopurile de varat in urechi.

La final, in loc de concluzii, prefer sa transcriu cateva dintre ideile profunde pe care ni le-a impartasit Nikita: „Grijile te face sa nu rezisti, lasandu-te fara ocazia sa-ti iei si tu un servici care sa-ti faci nevoile”. „Oricat de sarac ai fi, ala care are bani castiga procesul.” „Trebuie sa recunosc, Dumnezeu e mare, care depinde cum il intelegi.”

„Sunt alaturi de oamenii care sunt in jurul meu.” „Fetele sa aiba grija la intuitia care le-a dat-o Dumnezeu stanga, dreapta si-mprejur.” „Nu dau vrabia din mana pe cea de pe gard, indiferent cum atarna.”  Continuarea in ziarul de maine.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News