Afacerile lui Bebe au evoluat de-a lungul timpului, de la modest la excelent, ba chiar la fulminant. În funcție de momentele care i-au marcat viața personală. Firma lui de suflet se numește Led Communications și se ocupă, oficial, cu internetul și televiziunea prin cablu încă din 1991, de pe vremea când se numea Lungu Electronic SRL. La un moment dat, în logica evoluției și a statutului social dobândit, din anul 2003, firma și-a schimbat numele în Led Communications, așa cum o regăsim până în zilele noastre.

În afara de Led Communications, Bebe și-a mai încercat norocul în afaceri și prin alte firme. A fost, de-a lungul timpului, asociat în firme din Sibiu precum Art Design Company, E.M. Invest sau Next Step Entertainment, alături de personaje controversate, precum și în societăți pe acțiuni precum Omnidata SA. sau Transilvania Digital Network. Dar până la urmă a rămas cu Led Communications și cu un pic din Omnidata SA. Firma Art Design s-a închis în 2009 prin faliment în timp ce, din firma de imobiliare E.M.Invest, Bebe a ieșit de bună voie în 2012.

Cifra de afaceri, strâns legată de evoluția stării civile

La fel s-a întâmplat și cu firma Next Step, în care Kovesi a preluat pachetul majoritar de la Stepan Dragoman după care, la scurt timp, l-a predat lui Porta Alexander, cetățean român din Pasadena, SUA. Așa că Bebe a rămas cu Led Communications, firma lui personală și cu un pachet de acțiuni în firma Omnidata SA, alături de fratele său Adrian Dan. Omnidata SA este una dintre firmele cu acțiuni la purtător, asemenea firmei TelDrum, și a făcut afaceri cu SRI, prin Institutul pentru Tehnologii Avansate, încă din 2010, având ca obiect de activitate cercetarea-dezvoltarea în alte științe naturale.

Revenind la firma de suflet a lui Bebe Kovesi și anume la Led Communications, evoluția cifrei de afaceri pare strâns legată de evoluția stării sale civile.

Astfel, în perioada 2000 – 2002, firma lui Bebe avea o cifră de afaceri medie de 35 mii lei pe an, cu un vârf de profit de aproximativ 9.000 lei într-un an, dar și cu o pierdere de 6.500 lei în alt an. Cu alte cuvinte, o firmă modestă care i-a conferit forțat titulatura de om de afaceri lui Bebe Kovesi.

Căsătoria cu Codruța

Dar, în anul 2002, Eduard Bebe Kovesi s-a căsătorit cu Laura Codruța Lascu, fiica procurorului șef de la Mediaș, Ioan Lascu. La vremea aceea, Laura Codruța era și ea procuror, chiar șef, la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

De la momentul căsătoriei cu Codruța, cifra de afaceri a firmei lui Bebe a crescut vertiginos, ajungând de la 35 de mii de lei (aproximativ 8000 euro) în 2002, la 397 mii lei (un pic peste 90.000 euro) în 2005. Apoi, odată cu numirea Kodruței Koveși la șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, veniturile firmei familiei au mai cunoscut un avânt, atingând în 2006 aproximativ 100 de mii de euro, iar apoi, în anul divorțului, 2007, 115 mii euro. Interesant ar fi de știut care au fost clienții care au apelat la serviciile firmei lui Kovesi în perioada 2002-2007, care au dus la creșterea cifrei de afaceri a firmei de peste cincisprezece ori și mai ales din ce motive. Să fi fost funcția soției, să fi fost doar inspirația de a schimba numele firmei din Lungu în Led sau poate un pachet mai special de servicii, cine știe…

Divorțul nu l-a sărăcit

Eduard Bebe Kovesi și-a continuat afacerile și după divorțul de Laura Codruța. În timp ce ea a rămas cu numele de Kovesi, el a rămas pe trendul crescător al afacerilor ajungând chiar și la 200.000 de euro, aparent din business-ul de telecomunicații. Apoi s-a apucat de afaceri cu pământ și pietriș împreună cu medieșeanul Borzea Ioan și italienii de la Impregilio și astfel a sărit direct la două milioane de euro și un profit de aproximativ 300 de mii de euro în acel an, 2012. Bani proveniți din intermediere și intermedierea la intermediere pentru produse de balastieră.

Latura ezoteric atura ezoterică a lui Bebe

Așa cum am prezentat în episoadele anterioare, Bebe Kovesi s-a ocupat cu furnizarea de material de balastieră pentru mai multe autostrazi cum ar fi Sibiu-Orăstie, Lugoj-Deva sau Sebeș-Turda. În calitate de intermediar și intermediar al intermediarului, fără a deține vreun perimetru de exploatare sau utilaj. Martorii spun că s-a ocupat inclusiv cu produse petroliere, livrând motorina în șantiere, cu toate că nu deținea licență pentru această activitate. Dar aceste lucruri le voi dezvolta în materialele viitoare. Astăzi abordez doar latura „paranormală” a fostului soț al șefei DNA. Pentru că Bebe nu este doar un pragmatic om de afaceri de succes, ci are și o latură ezoterică bazată pe relația sa cu energiile Universului.

Reconectare sau vindecarea reconectivă

Domeniul în care activează fostul soț al șefei DNA se numește reconectare sau vindecarea reconectivă. Această „disciplină” a fost „descoperită” de către americanul Eric Pearl care, de ani de zile, face turnee mondiale, contracost, ca să-și găsească discipoli. Cei care doresc să devină vindecători trebuie să plătească o sumă de bani, în jur de 1.000 de euro pentru modulul de training și încă 500 de euro pentru un curs de revenire.

Printre celebri vindecători de la noi din țară, colegi cu Bebe în ale paselor energetice contra-cost , îi mai regăsim pe Roberto Grosa, băiatul acela cu barbă care intra imediat după Dan Diaconescu la OTV și stătea pe telefon până în zori spre amuzamentul liceenilor puși pe șotii nocturne sau deliciul pensionarilor insomniaci, precum și pe Răzvan Novaseliv, fost director general la INCETRANS SA, cercetat penal și administrativ pentru prejudicii aduse institutului.

Există chiar și un registru al vindecătorilor reconectivi, iar cei care ajung să-și treacă numele în acest registru pot să- și deschidă cabinete de tratament. Un astfel de cabinet are și Bebe la Sibiu, numit pompos Institutul K. În realitate, un spațiu închiriat pe strada Râului nr 34, în fosta fabrică de ciorapi Mondex aflată în faliment, în care Bebe a pus mochetă și o masă de masaj și unde desfășoară activități de pase energetice, colective sau individuale.

Tratament la distanță

Costurile tratamentului diferă de la o formă la alta, începând cu tratamentul la distanță, prin telefon, care costă în jur de 75 de dolari ședința până la tratamentul față în față care costă 333 de dolari două ședințe, echivalet în lei la cursul BNR al zilei. Pentru a înțelege cu ce se ocupă Bebe Kovesi atunci când nu vinde pietriș sau internet, am intrat pe un site de specialitate al vindecătorilor energetici unde am găsit următoarea explicație: „Vindecarea Reconectivă este ceva ce se reglează între propria persoană și univers. Toți oamenii se pot vindeca, dar nu neapărat la modul clasic în care înțelegem cuvântul „vindecare”.

Recunoscând că „vindecarea” înseamnă reconectarea cu perfecțiunea universului, este necesar să înțelegem că universul știe ceea ce avem nevoie cu adevărat. S-ar putea, așadar, ca ceea ce avem nevoie cu adevarăt să nu corespundă cu ceea ce așteptăm sau credem că ne dorim. Mai simplu, nu se vindecă boala sau infirmitatea, ci se vindecă persoana”. 

Cât câștigă din relația lui cu Universul

Cu alte cuvinte, dacă te vindeci, te vindeci, dacă nu, nu, cum ar zice rabinul, contează să plătești onorariul „doctorului”. Tocmai de aceea am vrut să aflu cât câștigă Eduard Kovesi din relația lui cu Universul și am căutat date financiare ale Institutului K. Doar că, surpriză, Institutul K nu există ca entitate plătitoare de taxe și impozite. L-am contactat telefonic pe juristul firmei care deține spațiul în care își desfășoară activitatea Institutul K, însă acesta a refuzat să dea explicații despre cine a închiriat respectivul spațiu, însă a lăsat să se înțeleagă că este vorba despre o persoană juridică, iar „Institutul K” este un brand aparținând acelei persoane juridice. Chiar dacă atunci când suni la fabrica de ciorapi din Sibiu și ceri legătura la Institutul K, până și portarul îți spune că este vorba despre domnul „doctor” Kovesi. Sau invers, dacă-l cauți pe Eduard Kovasi portarul îți face legătura la Institutul K. Iar atunci când „domnul doctor” nu este la „cabinet”, portarul este abilitat să ofere numă- rul de mobil personal al „doctorului” pentru contact direct în vederea programării la armonizarea cu Universul.

Latura transcendentalăși întâlnirea cu fosta soție

Conform unor surse, Kovesi a deschis Institutul K în anul 2013-2014, când problemele sale financiare fuseseră deja rezolvate prin tunul de milioane de euro dat în afacerea cu balast pentru autostrada scufundată. Cert este că în februarie 2015 a și organizat un eveniment public la Sibiu, împreună cu o altă vindecătoare celebră, Andra Ivanov, pentru a le arăta oamenilor interesați cam cum se simt vibrațiile Universului, contra-cost, desigur. Cu banii din intermedierea balastului în cont, suficenți cât să trăiască liniștit până la adânci bătrâneți, Bebe s-a decis să-și exploreze latura sa transcendentală, chiar dacă nu se poate atesta cu precizie momentul în care a realizat că are puteri paranormale. Unii martori susțin că prima minune realizată de Bebe ar fi avut loc undeva în iarna lui 2014, atunci când se afla într-un club din București cu ocazia petrecerii zilei de naștere a patronului respectivului club, nimeni altul decât partenerul său de afaceri John Borzea. Cu acea ocazie, spun martorii, Bebe s-a lăudat că s-a întâlnit cu fosta soție într-o problemă asupra căreia voi reveni. Minunea în sine constă în faptul că respectiva întâlnire se pare că a avut loc doar la nivel telepatic, deoarece, chiar dacă și-ar fi produs efectul, ea nu s-a produs cu știința șefei DNA, Laura Codruța Koveși afirmând că nu s-a mai văzut cu fostul soț de zece ani, de la pronunțarea divorțului dintre cei doi. 

„Forța telepatiei” și scandalul de la DNA

Bebe Kovesi pare că deține puteri energetice prin care controlează mințile, cel puțin asupra organelor statului care se ocupă cu investigarea dezastrului de la autostrăzile unde el și prietenii lui au prestat activități de intermediere. Altfel nu se explică cum cercetările procurorilor DNA în dosarul penal nr 50/P/2013 s-au oprit în momentul în care mai mulți martori l-au nominalizat ca fiind unul dintre cei implicați în livrarea de material declarat neconform pentru terasamente. Sau când l-au nominalizat ca fiind partenerul și asociatul celor care au țepuit zeci de constructori români pe care i-au băgat în faliment pentru ca apoi să intre chiar ei în faliment cu acte false, unele emise și de firma lui Kovesi.

Prin aceiași forță a telepatiei a reușit, probabil, să îi excludă din DNA pe cei doi procurori, Țuluș și Moraru-Iorga, care instrumentau dosarele autostrăzilor. De asemenea, Inspecția Judiciară, care a finalizat de curând controlul la DNA, a anunțat măsuri disciplinare împotriva procurorilor care au instrumentat abuziv dosarul OUG 13, dar nu a suflat o vorbă despre dosarele autostrăzilor și nici nu a confirmat sau infirmat dacă numele Eduard Kovesi apare în aceste dosare, alături de numele lui Borzea și a altor „oameni de afaceri”, așa cum a scris Evenimentul zilei încă de acum două luni. Nu se știe nici dacă probele mai există la dosar, iar dacă mai există, de ce nu s-a întâmplat nimic în ultimii doi ani iar dacă nu mai există, cine le-a făcut să dispară. Conform unor surse judiciare, acțiunea Inspecției Judiciare de la DNA nu se poate numi un control, atâta timp cât inspectorii nu au avut acces la dosare și practic au luat de bună ceea ce li s-a spus de către șefii DNA. Ori, o asemenea atitudine în justiție, într-o țară membră a Uniunii Europene, nu se poate întâmpla fără intervenția paranormalului și a forțelor Universului, ceea ce îmi întărește convingerea că anumite persoane, cum ar fi fostul soț al șefei DNA, chiar dețin aceste puteri.